5x de leukste onbekende stranden in Nederland

31.05.2022 13:42
onbekende stranden Beeld: Shutterstock

Ga je altijd standaard naar hetzelfde strand met je kinderen? Zonde! Er zijn nog zoveel onontdekte pareltjes. En extra lekker: het is er een stuk rustiger dan bij de bekende hotspots! 

1. Schoorl aan zee

Voor dit strandbezoekje moet je wel even de fietsen achterop de auto zetten: het strand van Schoorl is alleen via een fietspad door de duinen te bereiken. Zo pak je dus wel meteen een prachtige fietstocht mee. Ook leuk: het fietspad start bij het Klimduin in Schoorl, een enorme zandberg van 51 (!!) meter hoog. Na een fietstocht van ongeveer vijf kilometer sta je op het prachtige rustige strand.

2. Breezand, Vrouwenpolder

In het Zeeuwse plaatsje Vrouwenpolder vindt je een breed zandstrand waar het het hele jaar rustig is: omdat het zich uitstrekt over 24 kilometer is er altijd een rustig plekje te vinden. Dit strand wordt al jaren bekroond met een blauwe vlag, wat betekent dat het ook nog eens een van de veiligste stranden van Nederland is. Als het je zo goed bevalt dat je niet meer naar huis wil, kun je blijven slapen in huisjes óp het strand.

3. Julianadorp aan zee

Vier kilometer strand met wit zand: wat wil je nog meer? Als je strandslag Falga of strandslag Drooghe Weert kiest weet je zeker dat je de rustigste plekjes pakt. Neem wel je eigen eten en drinken mee, want er zijn geen restaurantjes in de buurt. Daardoor is het er heerlijk rustig en kun je optimaal genieten van de omgeving!

4. Meijendel Strand

Dit mooie strand ligt tussen Scheveningen en de Wassenaarse slag en is net als het strand in Schoorl alleen met de voet of fiets te bereiken. Dat zorgt ervoor dat je er heerlijk rustig kunt vertoeven. Parkeren kan bij Boerderij Meijendel en vanaf daar loop je in 20 minuten naar het strand. Let op: ook hier zijn geen voorzieningen, dus neem je eigen bammetjes mee.

5. De Hors, Texel

Een stukje lastiger te bereiken, en daarom niet zo gek dat het er rustiger is: De Hors op Texel. Dit strand op het zuidelijkste puntje van het waddeneiland is een oase van rust. Echt de moeite waard om de boot voor te pakken! Doordat de zee regelmatig zand ophoopt ontstaan er kleine baby-duintjes, die zorgen voor een ruig strand.

En vergeet niet genoeg speelgoed mee te nemen!

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.