5x de leukste kinderlunchplekken in Nijmegen

29.11.2019 16:11
kinderlunchplekken Nijmegen Beeld: Shutterstock

Genoeg te doen in en rond Nijmegen in de kerstvakantie, maar omdat er natuurlijk ook gegeten moet worden: de vijf leukste lunchrestaurants voor kinderen op een rijtje.

1. Nimma

Lunchen zonder er te slapen, dat kan gewoon bij hotel Nimma. Sterker nog: het is de bedoeling, want het restaurant is zo hip, dat het zonde dat alleen voor je logerende klanten te gebruiken. Gelukkig betekent hip hier alles behalve stijf, dus ook voor kinderen is het een heerlijke hotspot. Ook voor hen biedt het menu keuze genoeg, uit onder andere spaghetti en een hamburger. En terwijl jij natafelt, spelen zij in de speelhoek.
 

2. Manna

Wederom een hotel, maar wel met een heerlijk visrestaurant, middenin Nijmegen. Een visrestaurant? Met kinderen? Ja. Want op zondagmiddag is er namelijk Manna Mini, een uitgebreid programma voor kinderen van drie tot tien jaar, waarin ze onder andere films kijken, pizza’s maken en cupcakes versieren. Jij aan de kreeft en zij in de kidsclub; lijkt ons de ultieme combinatie.
 

Lees ook:
7x de leukste uitjes als je met kinderen in Nijmegen bent >

 

3. Eatery The Pancake

De inrichting is al net zo zoet bij de menukaart, en dat maakt dit restaurantje extra leuk met kinderen. Ze serveren er zowel American pancakes als traditionele Nederlandse, in talloze zoete én hartige varianten. Als dat de kinderen zelf ook niet zoet houdt, weten wij het ook niet meer. Het enige lastige, is kiezen.
 

4. In de kazerne

In een imposant gebouw, waar het ’s zomers overigens ook prima vertoeven is want grasveld met buitenspeelgoed voor de deur, lunch je ongedwongen met je kinderen. Wat heet: In de kazerne heeft een aparte menukaart voor de kleintjes én een speelhoek. Komt dat even goed uit, want hier houd jij het ook wel een tijdje uit.
 

5. Fika

Niet alleen de inrichting van lunchcafé Fika is Scandinavisch, ook de kaart is gebaseerd op de Scandinavische keuken. Het leuke: je kunt je eigen lunch samenstellen uit bijvoorbeeld een paar smørrebrødjes met verschillend beleg en soep. Ideaal met kinderen dus – óók vanwege de spelletjesmand.

 

Meer uittips? Volg ons op Facebook.