4x rollende gezinsuitjes op wielen

17.07.2021 09:02
gezinsuitjes op vier wielen Beeld: Getty Images

Met volle kracht vooruit. Kidsproof.nl verzamelde 4 gezinsuitjes waar je op bijzondere plekken rolt.

Elektrisch toeren

In een kek autootje door het Nederlandse landschap toeren. En dan ook nog eens helemaal elektrisch. Bij Renzy in Lisse huur je een Renault Twizy voor een GPS tocht. Dat kan langs de kust, door de polder of langs molens. De kleine auto is precies groot genoeg voor twee personen. Kind inladen en gaan.

 

Op het fietsje

Fietsen, maar dan net een beetje anders. Bij Grenzland Draisine GmbH, in de grensstreek achter Nijmegen, ligt een oud spoor. Hier rijden geen treinen meer, maar fietsen. Je past met het hele gezin op een fietstrein. Twee personen trappen de fiets vooruit over de rails, terwijl de rest achteroverleunt. Ook leuk: nodig de hele familie uit voor een rondje fietsen op de clubfiets. Daar passen tot 14 personen op.

 

Lees ook

12x low budget (en soms zelfs gratis) uitjes met kinderen >

 

Stevig windje gezocht

Bij Wind ’n Wheels in Amsterdam rol je vliegensvlug over het land in een blokart. En dat allemaal dankzij een flink windje in de zeilen, want het is een soort zeilboot op wielen. Een middagje landzeilen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Tip: op het terrein zijn nog meer coole dingen te doen, zoals rijden op een elektrisch skateboard.

 

OV van vroeger

In Openluchtmuseum Veenpark in Drenthe neem je gewoon het openbaar vervoer naar je volgende bestemming. In het grootste museum van Nederland toef je met een schattig treintje naar oude dorpjes. Langs de smid, de klompenmaker en – voor de snoepliefhebbers – een kruidenierswinkeltje met snoep van vroeger. Tip: maak ook een tochtje op het turfschip en ontdek met de kids de grote speeltuin.

 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.