14x kindvriendelijke hotels in het buitenland

02.03.2018 09:36
kindvriendelijke hotels buitenland

Van een Hello Kitty-kamer en speelgoedparadijs tot slapen in een boomhut of sprookjeskasteel: neem je kind mee naar een van deze kindvriendelijke hotels en jullie willen nooit meer weg.

Georgian House Hotel **** – Londen

Hemelbedden met rood fluweel, zwevende trappen, uilen, flesjes toverdrank, bezems, verzegelde brieven en zelfs pantoffels met het logo van Hogwarts erop: fans van Harry Potter zouden er alles voor overhebben om te mogen logeren in het Georgian House Hotel in Londen. De afdeling van Gryffindor op Hogwarts is zo goed nagemaakt, dat je bij de ingang bijna vanzelf ‘Arresto momentum!’ roept.

 

Bogatyr **** – Rusland

In hotel Bogatyr naast Sochi Park doen ze er alles aan om sprookjes te laten uitkomen – en lang te laten duren. Geloof ons: jouw kind wil hier voor altijd blijven.
 

Lees ook
7x kindvriendelijke hotels in Nederland >

 

Hotel del Juguete **** – Spanje

Ibi, een klein plaatsje in Alicante, staat bekend om het plaatselijke Speelgoedmuseum. Hier mag je van alles aanraken, kopen en mee naar huis nemen: van stoomtreinen met rails tot speelgoednaaimachines. Op drie minuten lopen van het museum staat het viersterrenhotel Hotel Del Juguete, waar je in elke kamer onbeperkt toegang hebt tot speelgoed. Je slaapt tussen tekenfilmfiguren en knuffels en in de badkamer geeft een robot je een handdoek aan.

 

Wanderlust **** – Singapore

In hotel Wanderlust  ga je een paar nachten onder water met een gele onderzeeër of verblijf je in een boomhutkamer. Nog hoger? Kies dan voor een astronautenkamer met sterren, een ruimteraket en knuffels van humanoïden.

 

Legoland Windsor Resort Hotel *** – Windsor

Is je kind Legogek? Dan is dit hotel een paradijs. De kamers sluiten helemaal aan bij de rest van Legoland: in de badkamer vind je een legoschorpioen op de muur en kinderen die verblijven in de kajuit van een piratenschip slapen in zo’n bed.

 

Dog Bark Park Inn – Cottonwood, Idaho, VS

In Idaho staat al een jaar of 10 een hondenhotel waar de kamers volledig in het teken van honden staan. Het idee komt van een kunstenaarsechtpaar. Eerst heette hun eigen atelier aan huis alleen Dog Bark Park, maar daarna besloot het stel ook een uniek hotel te openen in de vorm van een enorme puppy. 

 

Disneyland® Hotel ***** – Parijs

In Disneyland Parijs en in het vijfsterrenhotel naast het pretpark krijg je het gevoel dat je in je favoriete animatiefilm bent terechtgekomen. Op je bed staat het kasteel van Disney en bij het ontbijt kun je Mickey Mouse, Goofy, Donald Duck en Woody Woodpecker tegenkomen.

 

V8 Hotel Motorworld Region **** – Stuttgart

Een droom voor snelheidsduivels, want waar kun je nou slapen in een glanzende limousine, een racemonster of een ouderwetse cabrio? De kamers worden verlicht door koplampen en je spullen ruim je op in een tankzuil.

 

Universal’s Loews Portofino Bay Hotel ***** – Orlando, Florida, VS

In het luxe hotel naast Universal Orlando Resort hebben de gewone kamers een elegante, klassieke stijl, maar de kinderkamers staan helemaal in het teken van de attracties. Een ‘Verschrikkelijke ikke’-kamer heeft een geheime deur tussen de ouderslaapkamer en die van de kinderen. Langs de muren klimmen gele wezentjes en kinderen slapen in bedden in de vorm van een raket, net als Margo, Edith en Agnes uit de film.

 

Grand Hi Lai Hotel ***** – Kaohsiung, Taiwan

Als je kind de wereld altijd door een roze bril bekijkt, zul je ‘m nog maar moeilijk meekrijgen uit de Hello Kitty-kamer in hotel Grand Hi Lai in Taiwan. Want alles, werkelijk alles is hier roze.

 

Sol Milanos Pingüinos *** – Menorca, Spanje

Wil je weten hoe het is om te leven als holbewoner? Kom overnachten in de grot van de Flintstones op Menorca. Kinderen kunnen hier hun energie kwijt en jullie hebben de tijd om op te laden.

 

Treehouse Point – Issaquah, Washington, VS

Wie heeft er als kind niet van gedroomd om in een houten boomhut te wonen? In hotel Treehouse Point, op een half uur rijden van Seattle, kunnen (oudere) kinderen in bed kruipen via takken en hangbruggen en ’s morgens vanuit het raam neerkijken op vogelnestjes.

 

Swissôtel ***** – Sydney, Australië

In het Australische hotel Swissôtel kunnen kinderen verblijven in een eigen kamer bomvol speelgoed. Aan elke leeftijd is gedacht: van speeltenten tot knuffels en van speelgoedlocomotiefjes tot tablets met Angry Birds erop.

 

Bambu Indah *** – Ubud, Bali, Indonesië

Een aquarium in je kamer is ook maar saai. Daarom zwemmen de vissen in hotel Bambu Indah gewoon onder je voeten door. En het ‘normale’ uitzicht mag er ook zijn: je kijkt uit op de rivier de Ayung, een Hindoestaanse tempel, het vulkanische Batukau-gebergte en rijstvelden.

 

Bron: Skyscanner

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >