10x leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland

28.02.2018 10:27

Ooit ervaren hoe het is om op het boerenland te slapen? Moet je echt eens doen: hartstikke leuk en ideaal met kinderen. Bekijk ons lijstje kampeerplekken bij de boer.

Tip: door de coronamaatregelen zijn mogelijk nog niet alle voorzieningen volledig toegankelijk. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

1. De Regge-Vallei

Deze boerencamping in de provincie Overijssel, ligt op de grens van Salland en Twente: twee prachtige gebieden. De camping beschikt over 35 ruime plaatsen, maar het ook mogelijk om de woonboerderij of boerderij-appartementen te huren. Ideaal voor een familieweekend, bijvoorbeeld. 
Adres: Meersendijk 32, Den Ham.
 

2. De Boomgaard

Een boerencamping gelegen in de mooie Achterhoek. De camping is in 2006 opgericht en beschikt over 30 ruime plaatsen (ongeveer 125 m2). Door de unieke ligging kunnen de kinderen optimaal genieten van de ruimte van het platteland. En van de boerderijdieren, uiteraard.
Adres: Lieferinkweg, NV Vorden.
 

3. De Ossewei

Minicamping De Ossewei in Achtmaal, een Boerderijcamping in de provincie Noord-Brabant, zorgt voor een onvergetelijke ervaring: de familie Kouwenhoven laat jullie de lekkerste streekproducten proeven en er zijn paarden, schapen, honden, kippen, konijnen, varkens en parkieten. Het is mogelijk om tijdens het verblijf een ‘leenkonijn’ te verzorgen en kinderen mogen onder begeleiding op een shetlandpony rijden.
Adres: Nieuwmoerseweg 18a, Achtmaal.
 

4. D’Ouwe Ploeg

De familie de Visser doet er alles aan om het de kinderen op deze minicamping (met chalets en vakantiewoningen) naar de zin te maken. Eieren rapen, knuffelen met de dieren, scheuren met de skelter of met de boer op de trekker: alles is mogelijk. En het strand is lekker dichtbij: altijd fijn.
Adres: Boudewijnskerke 74, Zoutelande.
 

5. Zonnewende

Een gezellige boerderijcamping tussen de koeien en op drie minuten lopen van het strand. Dichtbij natuurgebieden, een mooie omgeving en uitstekende ligging voor fiets- en wandeltochten.
Adres: Groenedijk 22, Ouddorp.
 

Lees ook
10x de leukste kinderboerderijen in Nederland >

 

6. Roelage

Deze camping ligt aan het water in het landelijke Westerwolde in het zuidelijkste puntje van Groningen. Achter de camping bevindt zich een eigen speelbos voorzien van wandelpaden en een vijverpartij met speelstrand. Voor de kinderen is er een grote speeltuin aanwezig. Ook mooi meegenomen: de konijnen, kippen en geiten vinden ’t leuk om geaaid te worden. 
Adres: Ruiten A Kanaal West V 2a, Ter Apel.
 

7. Kampeerboerderij Hovershof

Tip: ga overnachten op de boerderijcamping Hovershof. Alle kampeerplekken zijn omringd met beukenhagen zodat je genoeg privacy hebt. In de omgeving zijn er mooie wandel- en fietspaden. Voor de kinderen is er een speeltuin en skelters waren ze de hele dag op kunnen trappen. 
Adres: Vorstweg 50, Velden
 

8. ’T Oortjeshek – Woerden

Deze boerderijcamping ligt ideaal gelegen in de gemeente Woerden: 30 minuten van Amsterdam en Utrecht. Er zijn negen kampeerplekken beschikbaar voor caravans, campers en tenten. Je kan ook kamperen in een hooiberghut of in een luxe safaritent die geschikt is voor vier tot zes personen. Voor kinderen zijn er de leukste activiteiten: klompen schilderen, koeien halen, dieren voeren, boerderijwafels maken en nog veel meer.  
Adres: Oortjespad 2, Kamerik
 

9. Boerderijcamping de Speelhoeve – Sinderen

De Speelhoeve ligt gelegen in het buitengebied van Sinderen, in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er veel activiteiten, zoals boekenstad Bredevoort en er zijn binnen- en buitenzwembaden. Op de boerderij kunnen kinderen zich vermaken in het speelbos, de zandbak en speeltoestellen. Handig: de zandbak en speeltoestellen staan in het midden van het kampeerterrein, zodat je goed zicht hebt op je kind. Ook is er een weide met dwerggeiten, kippen en pony’s. 
Adres: Nibbelinklaan 1, Sinderen
 

10. Kampeerboerderij Holsterhof – Posterholt

Deze locatie is zeker de moeite waard. Je kan overnachten in groepsaccommodatie ‘Het Hol’, waar ruimte is voor maximaal 40 slaapplekken of in ‘De Ster’ voor maximaal 26 personen. Op drie tot tien kilometer afstand vind je het kinderdorp: verschillende zwembaden en buitenspeeltuinen met 80 speeltoestellen. Op slechts tien kilometer afstand is het Nationale Park De Meinweg, waar je heerlijk kan wandelen of fietsen. Roermond is op vijftien minuten afstand van de boerderij
Adres: Paalderweg 2, Posterholt

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >