10x leuke cocktailbars

01.11.2018 13:32
leuke-cocktailbars

Je kind is een weekend bij je schoonmoeder: hoog tijd om je hakken onder het stof vandaan te halen en de deur uit te gaan. Waarheen? Wij hebben een paar leuke cocktailbars voor je op een rij gezet.

1. Tales & Spirits – Amsterdam

Deze bar vind je verstopt in het centrum van Amsterdam op de Lijnbaansgracht. Lekker dicht bij het Centraal Station, dus ben je na een paar sterke mixjes niet meer in staat om fatsoenlijk naar de trein te lopen, kost een taxi je geen godsvermogen. De service is goed en je kunt er trouwens ook erg lekker eten.
 

2. DR – Rotterdam

Ook deze bar is niet 1, 2, 3 te vinden, maar geloof ons: een zoektocht is dit bezoek meer dan waard. Vind de mysterieuze deur met de apothekersslang en meld je als ‘patiënt’. Ja, echt waar.
 

Lees ook
7x proosten in deze fijne wijnbars >

 

3. Mr. Mofongo – Groningen

Hier vind je heerlijke, toegankelijke cocktails. En likeuren, voor de drankgek. Een robotarm tapt de likeuren vanuit de enorme drankkast op de achterwand en deze bar heeft een eigen distilleerderij waar zelf gin, jenever en whisky gedistilleerd wordt. Eten kan er trouwens ook prima.
 

4. Demain – Nijmegen

Hang aan de bar, bestel een lekkere cocktail en je waant je  – onder andere door de live jazzmuziek – zo in een rokerige, Amerikaanse bar aan het begin van de 20e eeuw. Maar dan met een lekker interieur. Goed om vooraf te weten: de cocktailkaart is onderverdeeld in sweet, sour, fresh, tiki, classic en specials. 
 

5. De Minibar – Eindhoven

Deze bar is zo huiselijk, dat je bijna het gevoel hebt dat je in je eigen woonkamer zit. Naast wijn en bier – ze noemen zichzelf liever niet alleen een cocktailbar – schenken ze cocktails. En deze zijn genieten.
 

6. Beez – Maastricht

Dit is een cocktailbar en hotel in één. Dus is het wel erg gezellig en heb je te diep in het glas gekeken? Dan kun je altijd nog blijven slapen.
 

7. Millers Cocktail Kitchen – Den Haag

Deze tent is op 23 maart van dit jaar officieel geopend. Zoals de naam doet vermoeden, gaat het hier niet alleen om lekkere drankjes (je hebt de keus uit zestig(!) soorten): ook aan de keuken wordt aandacht besteed.
 

8. Hemingway – Utrecht

Vernoemd naar de grote Amerikaanse schrijver die ook wel van een drankje hield. Je kunt hier binnen aan de bar of op het verwarmde terras zitten. Die laatste optie is zeker een aanrader met lekker weer, want je kijkt uit op de Janskerk en over het sfeervolle Janskerkhof. De cocktailkaart is niet uitgebreid, maar wel heel erg goed.
 

9. Door 74 – Amsterdam

Spannend: de locatie kom je alleen te weten als je een reservering maakt. En dat is zeker de moeite waard, want het interieur is prachtig. En – niet onbelangrijk – de cocktails geweldig.
 

10. De DAM – Vrouwenpolder

Eerder een standtent dan een cocktailbar, maar wel met een overheerlijke cocktailkaart. En met fantastisch uitzicht – zelfs in de winter.
 
 
 
 
 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >