Deze Netflix-series voor volwassenen móet je zien

27.07.2021 09:14
deze maand series volwassenen Netflix Beeld: Shutterstock

Lege agenda de komende avonden? Met één van deze heerlijke series voor volwassenen op Netflix vliegt de tijd.

Lucifer

Tom Ellis speelt de op aarde neergedaalde duivel die een nachtclub runt. Ondertussen helpt hij detective Chloe Decker om misdaden te ontrafelen en zijn mysterieuze krachten helpen daar bij.

 

The Queen’s Gambit

Beth Harmon groeit op als wees en raakt verslaafd aan verdovende middelen. Tegelijkertijd is ze ontzettend goed in schaken en neemt ze het als tiener al op tegen de beste schakers ter wereld. 
 

Workin’ Moms

Het zwangerschapsverlof is voorbij en dat betekent dat de bevriende moeders Kate, Anne, Frankie en Jenny weer aan het werk gaan. Een serie over eindeloze to-dolijsten, kolven op kantoor en alle ballen omhooghouden. Het vijfde seizoen is net uit, dus je kunt lekker bingen.

 

Sweet Magnolias

Gek op Firefly Lane en Virgin River? Zet Sweet Magnolias dan op je lijstje. Maddie, Helen en Dana Sue zijn al bevriend sinds de middelbare school. Ze beleven hoogte- en dieptepunten in hun carrière, relaties en familiekwesties. Samen gaan ze hun droom achterna: een luxe wellnesscentrum beginnen.
 

El Inocente

Deze spannende Spaanse serie is gebaseerd op het boek ‘De onschuldigen’ van thrillerschrijver Harlan Coben. Nadat Mateo per ongeluk iemand doodt, zit hij een gevangenisstraf van negen jaar uit. Eenmaal op vrije voeten lacht het leven hem weer toe, tot een telefoontje zijn wereld op z’n kop zet.
 

La Casa de Papel

Acht dieven sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje terwijl een crimineel meesterbrein de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren.
 

Firefly Lane

Vriendinnen Tully en Kate zijn al dertig jaar onafscheidelijk, maar de afgelopen jaren zijn hun levens er wel heel anders uit gaan zien. De één ging voor roem en rijkdom, de ander koos voor haar huwelijk en het moederschap. En die verschillen zorgen voor aardig wat jaloezie…

 

Lees ook:
Dít zijn de leukste streamingdiensten van dit moment >

 

Ginny & Georgia

Ginny is een tiener en verhuist met haar moeder Georgia naar een andere stad. Ze hopen op een nieuw begin, maar geheimen uit het verleden van Georgia zitten hen dwars.

 

Capitani

Als het lichaam van een tienermeisje wordt gevonden in een bos in het noorden van Luxemburg, wordt detective Luc Capitani op de zaak gezet. Maar het blijkt verrekte lastig om in dat gebied, met gesloten en beschermende inwoners, de waarheid te achterhalen.

 

Homeland

Alle fans van de bekende misdaadserie kunnen hun hart ophalen: het slot (seizoen 8) is eindelijk op Netflix te zien. Geniet van alle twaalf afleveringen van CIA agente Carrie Mathison en Saul Berenson.

 

Snowpiercer

Een paar jaar nadat de wereld totaal bevroren is, verblijven alle overlevenden aan boord van de Snowpiercer. In de duizend en één wagons bestaat een klassensysteem: rijk zit voorin, arm zit achterin. En in die laatste groep zitten een aantal passagiers die de rangorde niet langer pikken en in opstand komen.

 

Grace and Frankie

In deze langstlopende Netflix-serie ooit, komen de levens van Grace en Frankie op hun kop te staan als hun echtgenoten hen verlaten voor… elkaar. De beide mannen zijn collega’s en zouden al járen een relatie met elkaar hebben. Aan Grace en Frenkie de taak om een nieuw leven op te bouwen en dat gaat natuurlijk niet van een leien dakje.

 

The Crown

Bingewatchen ten top: alle vier seizoenen van deze populaire Britse dramaserie verslind je namelijk met gemak. Duik mee in de geschiedenis en volg ieder seizoen een periode uit het leven van Queen Elizabeth. 

 

Peaky Blinders

Thomas rommelt met een paardenrace en start een conflict met een zigeunerfamilie. Inspecteur Campbell gaat over tot een nare inval.

 

Lupin

De vader van Assane (gespeeld door Omar Sy: je weet wel, die steengoede Franse acteur uit de film Intouchables) werd 25 jaar geleden beschuldigd van het stelen van een ketting, maar Assane komt erachter dat hij eigenlijk onschuldig was. Geïnspireerd door de boeken over Lupin, is Assane vastberaden om als gentleman-inbreker zijn vader te wreken.

Bridgerton

Gooi Gossip Girl, Pride and Prejudice en Fifty Shades of Grey met elkaar in de mix en je krijgt Bridgerton. De serie speelt zich af in het regententijdperk van Engeland, maar is mede dankzij de inclusieve cast en popmuziek in een klassiek jasje ook heel erg anno nu.
 

Lees ook
Dit zijn de beste films voor volwassenen op Amazon Prime video >
 

The Serpent

The Serpent vertelt het waargebeurde verhaal van moordenaar en meester vervalser Charles Sohbraj, die het in de jaren 70 op hippies gemunt had. Toegegeven: de ‘Nederlandse’ ambassadeur die steenkolen Nederlands spreekt is wat tenenkrommend, maar de kleurrijke jaren 70-outfits maken een hoop goed.

New Amsterdam

Als Grey’s Anatomy je all time favoriet is, is New Amsterdam misschien ook wat voor jou. Daarin probeert een nieuwe arts het achterhaalde system van Amerika’s oudste ziekenhuis op de schop te nemen.

Master of none

Lief, grappig, pijnlijk en soms ronduit tenenkrommend: het datingleven van de 30-jarige Dev (Aziz Ansari) zal iedereen die weleens een tijd op Tinder heeft doorgebracht bekend voor komen. Het derde seizoen is nu net uit.

What/If

Iedereen die bij de naam Renee Zellweger nog steeds aan de clumsy Bridget Jones denkt, is daar na deze serie wel van genezen. In de thriller What/If speelt Renee een rijke vrouw die in ruil voor 80 miljoen dollar een nacht wil doorbrengen met een pasgetrouwde man. Dat zou het stel in een klap van hun zware financiële problemen af helpen, maar wat doet het met hun huwelijk?

The Sinner

Rechercheur Harry Ambrose gaat op onderzoek nadat een vrouw (Jessica Biel) een man dodelijk verwondt tijdens een stranddag. Jessica Biel werd alom geprezen voor de manier waarop ze de sterke vrouwenrol neerzette. Harry Ambrose (Bill Pullman) speelt in alledrie de seizoenen de hoofdrol, maar ieder seizoen vertelt een compleet ander verhaal.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >