Feest in de keuken: ‘Deze kookboeken zijn een schot in de roos’

02.08.2021 10:45
kookboeken

Van speeltuinen en (voorlees)boeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete kookboeken van marketeer Romy Krijger.

Ik heb koken altijd al leuk gevonden en breid mijn verzameling kookboeken de laatste tijd steeds meer uit. Heerlijk in de keuken staan, iets lekkers voorschotelen en tafelen met gezellige mensen. Of juist voor wat inspiratie op gehaaste dagen: deze kookboeken zijn superfijn en hebben me al meermaals gered op dagen dat ik echt niet wist wat ik nu weer moest maken.

 

Simpel

Met dit kookboek van Ottolenghi kan het niet misgaan. De gerechten zijn makkelijk te maken, maar toch verrassend en ze zien eruit alsof je je beste beentje hebt voorgezet in de keuken. Let op: er wordt veel gebruik gemaakt van specerijen die je misschien niet standaard in huis hebt. Eén keer inslaan bij de supermarkt en je kunt er een tijd mee vooruit.

Ja, dit kookboek wil ik hebben

 

Pasta

Na ontelbare avonden op het terras bij Spaghetteria kun je deze pasta’s nu ook thuis bereiden met hun eigen kookboek. Pasta staat een paar keer per week op het menu, dus dit boek is top. Supereenvoudig te maken, maar ook verrassende pastacombinaties waar ik zelf niet zo snel aan zou denken.

Hier word ik blij van

 

Lekker Miljuschka

Dit is het eerste kookboek van Miljuschka Witzenhauzen dat ik aanschafte en wat is-ie fijn: duidelijke beschrijvingen, mooie fotografie en cheesecakerecepten om je vingers bij af te likken. Tip: Miljuschka heeft sinds kort ook een magazine met daarin een combi van recepten, fotografie en een persoonlijke touch. Je moet edities op voorhand bestellen, want er worden er niet meer gedrukt dan er besteld worden. De Kek Mama-collega’s werden erg blij van de hazelnoottaart die ik hieruit heb gemaakt.

Bestellen? Dat kan hier

 

Jamie Oliver 5 ingrediënten

Het voordeel aan koken met slechts vijf ingrediënten is dat het betaalbaar is én heel snel op tafel staat. De pasta met rosé en garnalen heb ik meerdere malen voorgeschoteld en maak ik inmiddels op de automatische piloot.

Ik krijg gelijk zin om te koken

 

Indorock

Als je tijd hebt om wat langer in de keuken te staan, is dit boek top. Mits je van Indonesische smaken houdt, natuurlijk. Naast de recepten geniet ik van de mooie fotografie en achtergrondverhalen bij de maaltijden. Het kost even iets meer tijd om te bereiden, maar dan heb je ook wat.

In je winkelmandje

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.