29x leuke binnenspeeltuinen voor kinderen

01.03.2023 16:00
glijbaan binnenspeeltuin Beeld: Getty Images

Hondenweer? In één van deze binnenspeeltuinen voor kinderen kunnen je bloedjes hun lol op. Verspreid door het land, dus er is er altijd één in jouw buurt. Bij sommige indoorspeeltuinen shop je de toegangsbewijzen met korting.

We verzamelden de leukste binnenspeeltuinen.

1. Candy Castle – Amsterdam

Dit speelparadijs is gevestigd in een monumentale kerk (dus loeihoog) en helemaal omgetoverd in Disney-achtig snoepthema. Voor de snelheidsduivels is er een kartbaan in de kelder.

2. DippieDoe – Best

In deze leuke speeltuin vind je een draaimolen, stormtoren, ballenbak, klautertoestel én een superlange glijbaan: dus kinderen raken niet uitgespeeld.

3. Ballorig

Ballorig is één van de leukste binnenspeeltuinen voor kinderen. En wist je dat het de eerste van Nederland is? Ballorig bestaat sinds 1996. Kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen in 41 vestigingen terecht voor fijn dagje uit. Ouders en begeleiders betalen geen entree.

Lees ook
Binnenspelen? Dit is het leukste speelgoed voor peuters

4. Plaswijckpark – Rotterdam

Plaswijckpark is een buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, park, theater en dierentuin in één. Goed voor een hele dag plezier, dus.

5. KidZcity – Utrecht

Van safaritrein tot klimdoolhof en van botsauto’s tot lasergames: deze gigantische binnenspeeltuin (5.000 m2) is leuk voor jong en oud. Oh, en je mag je eigen eten en drinken meenemen. Wel zo fijn.

6. Bubbeljungle Speelstad – Leiderdorp

De allerkleinsten kunnen spelen in een veilige baby-, dreumes- en peuterhoek. Voor oudere kinderen zijn er verschillende klimtoestellen en trampolines.

7. Spelekids – Loosdrecht

Kinderen tot drie jaar kunnen hier afgeschermd spelen zodat jij goed toezicht kunt houden. Een leuke speeltuin voor peuters, dus. Voor oudere kinderen is er de Avontuurfabriek. Hier kun je lasergamen, paintballen, biljartvoetballen, led-karten en led-bowlen.

Lees ook
‘Ik raakte mijn zoon kwijt in een indoor speeltuin’

8. Speelpark De Goudvis – Sint Maartenszee

Inkoppertje, maar hier voelt je kind zich als een vis in het water. Logisch ook: met drie overdekte speelparadijzen en meer dan 2200 vierkante meter speelplezier kan je kind volledig op ontdekkingstocht. Glijbanen, ballenbakken, slangentrappen, een kabelbaan: noem het en je vindt het hier.

9. Kids Wonderland – Molenschot

In deze leuke speeltuin (3500 m2) is er voor ieder kind wat wils: een rit in de onderzeeër, een bubbelbal en een wensboom. Naast de binnenspeeltuin is er ook er een plek om buiten te spelen en zodra het donker wordt is het park mooi verlicht.

Let op: in de zomermaanden juli en augustus alleen geopend voor gasten van het recreatiepark.

10. Speelpaleis Bambini – Vlissingen

Een snoezelhoek, speeltoestellen en een spectaculaire freefall-glijbaan, Speelcircus Bambini heeft het. En dat allemaal in thema.

11. Pretfabriek Woerden

Niet alleen kunnen kinderen hier met tig speeltoestellen hun lol op, ook aan de ouders is gedacht. Neem bijvoorbeeld plaats aan de grote leestafel of in het restaurant waar je rustig (maar toch in de buurt van je kinderen) kunt bijkomen.

12. Boegafun – Venray

Een 2000 m² grote binnenspeeltuin voor kinderen van 1 tot en met 13 jaar. Waar kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren terwijl jij aan een goede bak koffie met appeltaart zit.

13. De Happyfarm – Terschuur

Buiten aait je kind in deze leuke speeltuin konijnen of racet hij op skelters en trekkers. Binnen kan-ie spelen met blokken, klimmen in de verschillende speeltoestellen of springen op het springkussen.

Lees ook
7x het leukste binnenspeelgoed voor kleuters

14. Cowboy en Indianen – Coevorden

Trampolines, touwbruggen, glijbanen, schietkanonnen, springkussens, ballenbaden: hier vind je speeltoestellen voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar. Ook is er een enorme klimmuur waar je kind (onder toezicht) aan kan hangen.

15. Binnenspeeltuin Wamelland – Wamel

Of je kind nu wil spelen met de ballen fun shooter of zich wil uitleven op een gigantisch springkussen: in binnenspeeltuin Wamelland kan het. En wel zo fijn om te weten: het is er veilig, schoon en goed overzichtelijk.

16. Indoorspeeltuin en tropisch (dieren)park De Orchideeënhoeve – Luttelgeest

Even wat anders: een binnenspeeltuin in geheel jungle-stijl. Pomp water uit de grond, vervoer zand over de zandvlakte en kruip door duistere tunnels. Ideaal: terwijl je kinderen aan het spelen zijn, drink jij een lekkere cappuccino in de koffiehoek. De speeltuin hoort bij het tropische park Orchideeënhoeve, dus daar kun je ook nog heen om vogels, schilpadden, vlinders, reptielen en tropische bloemen, planten en bomen te spotten.

17. Monkeytown – Helmond

Dit indoor speelparadijs bevat meer dan 3000 vierkante meter aan speelplezier. Je kind kan er klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, spelen met super Lego en er zijn allerlei fraaie glijbanen. Voor de kleintjes is er een aparte peuterhoek.

Monkeytown heeft overigens nog veel meer binnenspeeltuinen voor kinderen: check de vestigingen hier.

18. Kids Castle – Hedel

Dit speelparadijs richt zich voornamelijk op kleine kinderen. Voor iedere leeftijd, vanaf de kleintjes die alleen nog maar kunnen kruipen, zijn toestellen om lekker te bewegen. Oh, en niet alleen kinderen zijn hier aan het juiste adres. Ook aan de ouders is gedacht: voel je weer even kind op een groot speeltoestel dat zo is gebouwd, dat ook volwassenen er prima in kunnen bewegen.

Lees ook
Na deze indoor trampolineparken is je kind compleet uitgeteld

19. Haasje Over – Dorst

Met een ballenbak, trampoline, vijf glijbanen, een rodelbaan én de mogelijkheid om te lasergamen, houdt je kind het hier wel een tijdje uit. En jij zit lekker met een koffie en een gebakje op het terras.

20. Indoorspeeltuin Zwierelantijn – Aagtekerke

Ga op ontdekkingstocht in de uitkijktoren, roetsj van de glijbaan af of neem een duik in de ballenzee met maar liefst 12.000 ballen. Trek in wat lekkers? Er is ook een familierestaurant. Let op: vanaf dit jaar mogen alleen parkgasten van Ardoer Camping Westhove de speeltuin bezoeken. Door te eten bij Brasserie Westhove – opent binnenkort z’n deuren – heb je wél toegang tot Zwierelantijn.

21. Avontura – verschillende locaties

Spring in de ballenbak, jump op de trampoline, beklim de 5 meter hoge berg, hang in de power tower of dans in de disco. Ook de perfecte plek om je kinderfeestje te vieren in een partykamer of voor een kinderrijk gezins- of familie-uitje. Bekijk hier welke locatie bij jou in de buurt ligt.

22. Sanjesfertier – Friesland

Hier voel je je een piraat op het piratenschip en wek je in je eigen raket je energie op. Tot 12 jaar, maar oudere broers en zussen kunnen ook prima mee: zij gaan de strijd aan op de midgetgolfbaan of spelen een potje airhockey. Je vindt indoor-speelparadijs Sanjesfertier aan de N356 tussen Dokkum en Bergum.

23. Lizz4Kidzz – Dordrecht

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar. Extra leuk: door hier te klimmen, klauteren en glijden maakt je kind spelenderwijs een reis over de hele wereld en leert hij van alles over de verschillende landen. Jij geniet van een hapje en drankje terwijl je via de camerabeelden je kind in de gaten kunt houden – dat is nog eens handig.

24. Familieparadijs – Zwijndrecht

De kinderen leven zich uit in het ballenkasteel, op een luchtkussen en op de berijdbare dieren, papa en mama nemen het op een virtuele fiets tegen elkaar op. Of je speelt met z’n allen een potje voetbal of pingpong. Afijn: een leuke speeltuin voor het hele gezin.

Lees ook
7x de leukste speelgoedvoertuigen

25. Kids City – Borne

Hier voelt je kind zich voor één dag een echte piraat. Hij kan zich laten schminken, chillen de piratenbios en een kijkje nemen in de schitterende schatkamer. Oh, en laat ‘m vooral niet vergeten te checken of de piratenboefjes nog veilig achter slot en grendel zitten.

26. Kinderstad – Heerlen

Van botsautootjes tot een klauterkasteel en heuze achtbaan: hier kan je kind zich uren vermaken en relax jij op ’t terras bij de cafetaria.

27. Speelboerderij De Vossenberg – Gilze

Is je kind uitgespeeld in de klimkooi of op de hindernisbanen, dan kan hij door naar de speelzolder: een heerlijke plek om (onder begeleiding) te bouwen, knutselen, tekenen of timmeren. De tafels zijn er speciaal voor ingericht en kosteloos gebruik maken van alle aanwezige materialen.

28. Darteldome – Zaandam, Kerkrade en Sittard

Alleen de naam is al leuk. Bij Dartledome kan je kind springen, klauteren en glijden tot-ie een ons weegt. De trampolines op grote hoogte zorgen voor de nodige uitdaging voor stoere jongens en meiden, terwijl coureurs in de dop over het parcours rijden in hun elektrische auto.

29. Gasterij Vuurland – Beverwijk

Kindvriendelijker kan niet: dit familierestaurant heeft naast een uitgebreid kindermenu ook een indoor klim- en klauterterrein. Is je kind uitgespeeld en uitgegeten? Dan duikt hij de kinderbioscoop in met de leukste kinderfilms.

Wil jij toegangsbewijzen met korting shoppen bij andere indoorspeeltuinen? Have fun!

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.