15x de lekkerste hamburgerrestaurants

03.10.2020 14:12
lekkerste hamburgerrestaurants Beeld: Shutterstock

Hot Mama, Blue Bella of Dochter Moon: nee, we hebben het hier niet over familie, maar over heerlijke hamburgers. Want een broodje hamburger is natuurlijk altijd een succes. Nederland kent genoeg fijne hamburgerrestaurants en wij hebben onze favorieten op een rij gezet.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig te reserveren. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

1. De allerlekkerste

In 2016, 2018 en ook in 2019 wonnen ze de prijs voor lekkerste hamburger van Nederland. De Ere Burger, The Bastard Burger en The Angry Angus Burger – alle winnaars op een rij – smaken verrukkelijk, maar ook alle andere burgers op de kaart van Iveau in Arnhem zijn om van te smullen. Daarnaast is er een wisselende vegetarische burger, een uitgebreide wijnkaart en een kaart met lekkere hapjes voor erbij.
 

2. Dat wordt nog lastig kiezen

Restaurant Thrill Grill in Haarlem (van sterrenchef Robert Kranenborg) zit iedere dag stampvol. Wij snappen waarom: als je een heerlijke hamburger van goede en eerlijke kwaliteit wilt, moet je hier zijn. De kaart staat vol met vlees-, vis- en vegetarische burgers en voor kinderen is er een lekker kindermenu. Ze kunnen kiezen tussen een burger of hotdog met frietjes en ijs toe. Er zitten ook nog twee Thrill Grills in Amsterdam. 
 

3. Van alles wat burger restaurant

Meerdere hamburgers eten zonder dat je meteen vol zit? Kan gewoon bij De Burger in Eindhoven. Als je niet kunt kiezen, kun je namelijk drie miniburgers bestellen. Ook fijn: er zijn ook glutenvrije broodjes voor als je kind (of jijzelf) een allergie heeft.
 

4. In het noorden kunnen ze er ook wat van

Zalig zijn ze, de burgers van restaurant Wereldburgers in Groningen. Met als toetje: 100% vegan ijs in allerlei verrukkelijke smaken.
 

Lees ook
7x goedkoop uit eten met kinderen >

 

5. Alles-burger

Een voorgerecht om in te burgeren, een nagerecht om uit te burgeren en een speciale kaart voor de kleine burgers: de woordgrappen zijn niet van de lucht bij restaurant Ingeburgerd in Zwolle. Ook geinig: een frozen yoghurt chocolate cookie of choc-effect als toetje.
 

6. Het lijkt Grease wel

Met hamburgernamen als ‘Hot Mama’ en ‘Blue Bella’ kan een avond dineren bij Gracy’s in Rotterdam alleen maar leuk worden. Het oergezellige restaurant heeft een fifties inrichting waardoor het lijkt alsof je regelrecht in een scène van de film Grease bent beland.
 

7. Let That Man Go

Ja, zo heet één van de burgers op het menu bij Rubens Burgerbar in Haarlem. Een lekkere vegaburger met mais, parmezaan, munt, paprika en tortilla chips. Andere leuke varianten: de vurige chickenlicious, de truffelbuffel burger en de pittige tante. 
 

8. Niet één, maar vier burger restaurants

Het begon allemaal in Utrecht, maar inmiddels heeft Firma Pickles ook vestigingen in Rotterdam, Den Haag en Den Bosch. Gelukkig maar, want het menu is om je vingers bij af te likken. Naast de ‘gewone’ burgers zijn er verrukkelijke premium burgers, is er een weekspecial en kunnen kinderen ook nog eens kiezen tussen verschillende miniburgers. Een kindvriendelijk restaurant dus.
 

9. Roze, blauw of zwart

Durf jij het aan: een hamburger op een roze broodje? In Rotterdam kun je bij Flower Burger deze kleurrijke variant écht bestellen. De veganistische hamburgerketen uit Milaan is de grens overgegaan en hoopt hun kleurrijke assortiment in Europa uit te breiden. De broodjes krijgen hun kleur door het gebruik van natuurlijke kleurstoffen zoals kersenextract.
 

Lees ook:
31x smullen met je kind bij deze pannenkoekenrestaurants >

 

10. Smullen in ’t zuiden

Een zeewierburger, wildburger, kalfsburger of liever drie miniburgers? Bij Burgerlijk in ’t mooie Maastricht kan het allemaal. Als side dish kies je voor lekkere frietjes en met een cheesecake of chocobomb toe is de avond compleet. Handig: ook take away mogelijk.
 

11. Prijswinnende burgers

Een broodje, burger en een topping: het klinkt zo simpel, maar de Burger Club in Rotterdam wist in 2016 én 2017 prijzen te winnen voor beste burger van de stad. Ze onderscheiden zich van andere burgerrestaurants door het gebruik van drie verschillende vleessoorten: maas-, rijn- en ijsselvee, Iberico vlees en rundvlees uit Oklahoma. Dat klinkt als een omweg waard.
 

12. Kijkje in de burgerkeuken

Wil je zelf zien hoe je hamburger bereid wordt, dan bestel je een goddelijke burger bij Charlie’s Burger33 in Amersfoort. De keuze op de kaart is enorm en wie even geen zin heeft in rund, komt hier ook prima aan z’n trekken met een kalkoen-, lam-, vega- of zalmburger. 
 

13. Geflipt

Nee hoor, dat zijn ze niet, maar zo heet de tent in Amsterdam wel. De burgers die ze hier maken zijn meer dan smakelijk én voorzien van de lekkerste sauzen en toppings. Oh, en wat je overhoudt, neem je gewoon mee naar huis.
 

14. Allemaal familie

Tante Truus, opa Harry of ome Jimmie? Bij meneer Smakers, met vestigingen in Utrecht en Arnhem, halen ze de hele familie erbij op de menukaart. De kinderen komen ook aan tafel, want ‘dochter Moon’ en ‘dochter Guusje’ zijn de kinderburgers. 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >