Seks met een pilletje: ‘We deden het wel drie keer achter elkaar, voelden ons euforisch’

09.10.2021 13:52
seks met xtc pil rollebollen Beeld: Shutterstock

Toen Anne (33) een keer een xtc-pil probeerde, stond ze versteld van het effect op haar seksleven. Ook man Mike (40) wist niet wat hem overkwam.

“’s Avonds ben ik vaak echt te moe, zeker doordeweeks. Liever vrij ik in de ochtend. Even een snelle wip voor het ontbijt. Of in het weekend wat uitgebreider, als onze kinderen van zes en vier jaar voor de tv zitten. Maar we weten eigenlijk altijd wel ons momentje te pakken voor een vrijpartij. Mike en ik zijn elf jaar bij elkaar en hebben een fijn seksleven. Liefdevol en prettig, zonder te veel poespas.

Mike is niet egoïstisch, wil het liefst dat ik eerder klaarkom. Hij kan heel goed zoenen, waardoor ik zo in de stemming ben. Alleen tijdens mijn zwangerschappen en net erna, stond seks op een lager pitje. Ik voelde me moe en misselijk en de gebroken nachten die horen bij een baby, hadden ook zijn weerslag op mijn libido. Zeker na de geboorte van de tweede zijn we een periode heel druk geweest het gezin op de rit te krijgen. Toen de baby een beetje doorsliep, kwam de seks weer op gang.

Festival

Toch kreeg ons seksleven pas echt een boost nadat we samen xtc gebruikten op een festival. Ik was eigenlijk anti-drugs. Mike nam wel eens een pilletje als hij naar een feestje ging. Ik nooit. Ik ben verpleegkundige en zie genoeg gevallen waarin het fout gaat. We gingen ook altijd afzonderlijk van elkaar met vrienden naar festivals, onze muzieksmaak verschilt.

Een jaar na de geboorte van onze tweede, wilde ik dolgraag weer een keer goed stappen. Maar mijn beste vriendin Carin – tevens trouw festivalpartner – was hoogzwanger en wilde niet mee. Mike bood aan me te vergezellen. Kinderen weekendje naar opa en oma, papa en mama samen dansen. Maar dan wel mét pil, dat hoorde voor hem bij een festival bezoeken. Ik ging overstag, voor één keer wilde ik wel meedoen. Het leek me ook niks als hij in hogere sferen zou verkeren en ik er nuchter naast zou lopen. Mike kende een betrouwbaar adres voor de pillen en ik nam die avond een kwart pil xtc.

Vlinders

Vrijwel meteen voelde ik me heel prettig. Zo fijn, relaxed en heerlijk. Maar vooral: zo verliefd. Op mijn eigen man. Ook bij Mike fladderden de vlinders in zijn buik. Op dat festival liepen we hand in hand, straalverliefd te zijn. We waren alleen maar met elkaar bezig; zoenen, knuffelen, we konden niet van elkaar afblijven. De drang tot seks was er wel, maar we zijn niet naar een toiletgebouw geslopen of zo. We hielden het netjes.

Eenmaal thuis hadden we heel intense, langdurige seks. We deden het de volgende dag wel drie keer, voelden ons euforisch. We hadden ook alle tijd, de kinderen waren twee nachten weg. We vreeën alsof we het nog nooit met elkaar hadden gedaan. En ook de weken erna deden we het onafgebroken. We verzonnen nieuwe standjes en voelden ons verliefd als pubers. Die verliefdheid ebde wel weer weg, maar het positieve effect op ons seksleven bleef.

Meer

Seks met een pil op smaakte naar meer. Dus toen ik weer een festival bezocht, deed ik dat met xtc. Alleen haakte Mike af. De laatste keren was hij steeds onrustiger geworden als hij xtc nam. Hij had veel last van de zogenaamde ‘dinsdagdip’. Als de pil na een paar dagen uitwerkt – meestal de dinsdag, als je op zaterdag stapt – zak je van het gevoel van extase naar een kleine depressie. Daar heeft bijna iedereen last van. Maar Mike bleef weken naargeestig en besloot helemaal met xtc te stoppen.

Dat vind ik wel jammer. Juist die lekkere roes die je samen beleeft als je allebei iets neemt, vind ik enorm opwindend. Gelukkig heb ik Carin weten over te halen om ook een pilletje te nemen als we naar festival gaan. Nu slikken we allebei een halve. Ook Carins seksleven heeft een oppepper gekregen. Zij heeft net als ik twee kleine kinderen en is vijftien jaar samen met haar man. Ze hadden amper seks en stonden zelfs bijna op het punt om uit elkaar te gaan. Die nacht en de dag erna wist haar man niet wat hem overkwam. Ze vonden elkaar weer helemaal in de slaapkamer.

Lees ook: ‘De dag dat we XTC probeerden bestond er geen tijd, alleen maar liefde voor elkaar’ >

Af en toe loslaten

Ik wil hier echt niet pleiten voor drugs. Maar als brave moeder met een drukke baan, gezin en twee kleine kinderen vind ik het heerlijk af en toe de controle los te laten en geniet ik enorm van de uitwerking op mijn libido. En als je het maar af en toe doet, zie ik voor mij persoonlijk geen bezwaren tegen xtc. Carin en ik doen het bovendien alleen op feestjes. De afgelopen jaren is dat een keer of tien geweest. We hangen niet elk weekend laveloos in een tent en zullen ook nooit thuis iets gebruiken.

Flirten

Mike geniet ervan als ik hem bespring na een avond dansen. Dat vindt hij geweldig om mee te maken. Het maakt me echt losser, vrijer en flirterig. Ook naar mannen toe. Eén keer had ik op een festival veel zin om te zoenen met een andere man. Ik deed het niet, maar heb thuis wel eerlijk opgebiecht dat ik in de verleiding was gekomen. Ik wil dat alleen doen als Mike akkoord is.

We hebben toen wat gesprekken gevoerd over een soort open relatie. Eentje waarin we kunnen uittesten hoe het is om met een ander te zoenen. Ik voel die behoefte sinds ik met xtc begon en met name als ik op een festival ben. Na elf jaar samen, met de intentie levenslang samen te blijven, lijkt het ons enerzijds wel spannend ook eens een ander lijf te voelen. Anderzijds vinden we het toch lastig elkaar daarin vrij te laten en onze relatie misschien op het spel te zetten. Door corona is het de afgelopen periode sowieso niet aan de orde geweest, maar wie weet dat we in de toekomst toch een keer die stap durven nemen.”

Of maak het lekker warm tussen de lakens met een van deze speeltjes. Extra leuk: bij besteding vanaf 60 euro bij EasyToys krijg je met code KEKMAMA2022 10 euro korting. Geldig op het gehele assortiment.

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Mail naar redactie@kekmama.nl.