Ons brakke seksleven: ‘Geef ik hem onverwachts een zoen, dan wijst hij me keihard af’

22.10.2022 13:43
ons brakke seksleven Beeld: Unsplash

Niets aan Larissa’s man is doorsnee, ook zijn seksbehoefte niet. Larissa kan verleiden wat ze wil, als Levi geen zin heeft, dan heeft hij geen zin.

Larissa (35), getrouwd met Levi (35), is moeder van zoons Luca (14) en Gabriël (11), samen hebben zij dochter Vayèn (2):

“Mijn seksleven is waardeloos, ik kan het niet mooier verwoorden. We doen het mondjesmaat en nooit spontaan. Ik heb altijd al meer zin en behoefte gehad dan mijn man Levi, maar de laatste tijd is het helemaal crisis. Ik moet vroeg op de avond aankondigen dat ik wil seksen en vragen of hij ruimte in zijn agenda heeft. En dan dienen ook nog alle omstandigheden te kloppen: mijn zoons naar hun vader, de kleine op bed, geen stress, alleen op maandag, donderdag- of zaterdagavond – én dan nog moet hij in een goede bui zijn.

Tien jaar geleden dook Levi op in mijn leven. Ik had nog een relatie met de vader van mijn zoons en ik kreeg ineens een bericht via Hyves van een toen voor mij volkomen vreemde man: ‘Ga je een keer mee naar Mysteryland?’ Nou nee, ik vond het een gek voorstel. Ik kende deze vent niet en was bovendien zwanger van mijn tweede kind. Toch vond ik hem erg intrigerend en we bleven berichtjes uitwisselen. We voerden diepgaande gesprekken en vonden elkaar steeds interessanter, maar er gebeurde niks ontoelaatbaars.

Gaat zijn eigen gang

Pas nadat mijn ex en ik zeven jaar geleden uit elkaar gingen, zagen we elkaar voor het eerst in het echt. Dat gebeurde op een manier die ik mijn dochter direct zou af raden en haar ook nooit ga vertellen: na een mislukte date appte ik Levi of hij tijd had. Hij was thuis en ik van harte welkom. Ik ben toen ’s avonds alleen naar Amsterdam-Zuidoost gegaan, naar een man die ik nog nooit had ontmoet. Maar ik keek in Levi’s ogen en wist dat het goed was. We kletsten tot middernacht en ik ben nooit meer weggegaan.

Het leuke aan Levi is dat hij afwijkend is. Hij is geen doorsnee man. Levi is muzikant, heeft een studio aan huis, is heel ambitieus en weet wat hij wil. Hij heeft voor mij nooit een vaste relatie gehad, alleen wat wisselende contacten. Ik vind het fijn dat hij sterk in zijn schoenen staat en mij tegengas geeft. Mijn ex was veel softer.

“Ik vind het fijn dat hij sterk in zijn schoenen staat en mij tegengas geeft”

Ook is Levi een hele lieve stiefvader en een geweldige, betrokken papa voor Vayèn. Na de bevalling van onze dochter kwam ik thuis te zitten met een soort postnatale depressie. Door corona werkte hij veel thuis en hij nam volledig de zorg voor Vayèn op zich. Stond zonder zeuren elke drie uur op voor de nachtvoedingen. Maar Levi is ook een beetje vreemd en gaat hij volledig zijn eigen gang. Ik denk dat hij autistische trekjes heeft. Op verjaardagen of als er bezoek is, komt hij er niet bij zitten. Zelfs met de kraamvisites wist hij zich geen raad.

Wel is hij dol op discussies, die rustig uren kunnen duren, want hij belicht altijd de zaak vanuit een ander perspectief. Heb ik een ruzietje met mijn zus en zoek ik steun bij Levi, dan verdedigt hij juist haar standpunt. Maar ook qua seks is hij eigenaardig en passief. Voor de komst van onze dochter was hij wel iets actiever, maar sinds we Vayèn hebben lijkt seks of intimiteit hem niet veel te interesseren. Met moeite halen we twee keer per maand en dan alleen op mijn initiatief.

Luister ook naar – ‘Een vrijpartij kan ’s morgens starten en pas om twee uur ’s nachts eindigen’ >

Goede minnaar

Het gekke is juist dat áls we het doen, de seks super is. Levi is geen egoïst in bed en is meestal een goede minnaar die mij tot een orgasme brengt. Maar ja, dan moeten we het wel doen. Ik krijg hem met moeite overgehaald. Geef ik hem onverwachts een lekkere zoen, dan wijst hij me keihard af: hij is niet in de juiste flow. Trek ik een leuk lingeriesetje aan, dan moet ik eerst hopen dat hij het opmerkt. Vaak krijg ik dan meteen een tegenvraag: verwacht ik nu misschien iets van hem?

Hij lacht me gewoon uit als ik hem smeek mij een keer te verleiden of me een keer ineens hard vast te pakken. Hij vindt dat juist de taak van de vrouw. Of hij zegt keihard dat ik me awkward gedraag als ik hem probeer over te halen tot seks.

“Volgens mij ben ik de enige jonge vrouw die zo vaak een nee krijgt”

Dat snap ik wel, ik ga me in steeds raardere bochten wringen om lustgevoelens bij hem op te wekken. Ik vind zijn afwijzingen lastig. Ik ga echt aan mezelf twijfelen: doe ik iets fout, ligt het aan mij of heb ik een extreem hoog libido? Volgens mij ben ik de enige jonge vrouw die zo vaak een nee krijgt als ze haar man wil bevredigen.

De laatste keer

Toevallig hadden we afgelopen zaterdag voor het laatst seks, maar ik baalde toch. Er had best een tijd tussen gezeten. Nu was het momentum eindelijk daar: Luca en Gabriël de deur uit, Vayèn sliep. Ik had al eerder gewaarschuwd dat ik zin had en Levi had seks als mogelijkheid ingecalculeerd én geaccepteerd. Tot zover allemaal prima.

We lagen in bed en ik had lekker zwoele muziek opgezet. Meestal zijn we zeker anderhalf uur bezig als we het volledige rondje doen en halen we de helft van een playlist tijdens een vrijpartij, nu was het feest na één nummer al voorbij. Levi kwam klaar en een nieuwe poging hem weer in the mood te krijgen mislukte. Gelukkig had ik mijn vibrator nog die hij ooit voor me kocht omdat ik zoveel klaagde.

Ons brakke seksleven

Ik heb een vrijpartij ook nodig voor mijn zelfbeeld. Als teken dat mijn man van me houdt. Levi heeft in zijn jeugd weinig liefde gehad en hij heeft niet geleerd zijn gevoelens te uiten. Hij geeft nooit complimenten. Ik zeg het meteen als hij er goed uitziet, vertel hem vaak dat ik hem een mooie man vind. Het komt gewoon niet in hem op iets aardigs over mij te zeggen. Zelfs niet als ik hem vraag attenter te zijn. Levi begrijpt überhaupt niet dat ik een ander nodig heb om me goed te voelen.

“Hij begrijpt überhaupt niet dat ik een ander nodig heb om me goed te voelen”

Na zeven jaar zeuren heb ik de strijd opgegeven dat hij en ons brakke seksleven zullen veranderen. Er zit niets anders op dan te aanvaarden dat Levi weinig lustgevoelens heeft. Andersom zouden we moord en brand schreeuwen als een man niet zou accepteren dat zijn vrouw minder zin in seks heeft. Ik wil hier ook absoluut geen ruzie om maken. Ik ga liever rustig slapen dan met strijd om seks.”

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Dan krijg je een ‘pretpakket’ van EasyToys t.w.v. € 75. Mail naar redactie@kekmama.nl.

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.