‘Mijn beste vriendin en mijn man lagen innig verstrengeld. En ik wilde direct meedoen’

15.10.2023 14:54
trio met vrouw rollebollen Beeld: Getty Images

Esmée (30), getrouwd met Martin (44), stiefmoeder van een dochter (17) en moeder van een dochter (6), wist niet zeker of ze een trio wel zou trekken, maar verzon een manier om het uit te proberen – met haar beste vriendin.

“Een trio met een andere vrouw erbij stond voor mij, als bivrouw, al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje. Ook mijn man Martin zag dat wel zitten en we fantaseerden er samen in bed vaak over, maar echt actie ondernemen durfde ik niet. Bang dat ik misschien toch heel jaloers zou worden als ik mijn man met een ander zou zien vrijen. En onzeker: zou mijn man zo’n andere dame niet veel beter in bed vinden? Of haar mooier en sexyer vinden en uiteindelijk zelfs op haar verliefd worden?

Het voelde dubbel, want zelf leek het me ook wel weer eens fijn om een vrouwenlichaam te beminnen. Sinds ik acht jaar geleden een relatie kreeg met Martin, de vader van mijn dochter, had ik seksueel nooit meer iets gedaan met een vrouw. Ik ben trouw in relaties, vindt seks met een vrouw óók vreemdgaan.

Inventief

Bovendien was er geen noodzaak. Martin en ik hebben een heel goed en bevredigend seksleven. Op een mindere periode net na de geboorte van onze dochter na, hebben we regelmatig seks. Sowieso twee keer per week. Martin is meestal degene die begint met zoenen of masseren als de kinderen op bed liggen of in het weekend bij opa en oma logeren. Ik ben het meest inventief.

“Toen we na een week onthouding weer los mochten gaan, vlogen de stukken ervanaf”

Variërend van sexting, speeltjes gebruiken en lichte bdsm met handboeien, blinddoeken en vastbinden, tot verplichte onthouding van een week. Dat hebben we laatst geprobeerd. Moesten we elkaar verplicht elke avond uitdagen, teasen, stimuleren en masseren, maar mochten niets ondernemen. Toen we na een week weer los mochten gaan, vlogen de stukken ervanaf.

Grabbelton

Ook heb ik zelf een soort doen-durven of de waarheid-seksgame gemaakt met opdrachten en vragen die ik op papiertjes heb geschreven en in een glazen kom gestopt. Leuk om op een zaterdagavond kaarsjes aan te steken, wijntje erbij en dan om en om in die kom te grabbelen.

De ene keer tref je een vraag aan met ‘wat is het spannendste dat je ooit met mij hebt gedaan?’ en ben je de hele tijd aan het praten. Maar het kunnen ook opdrachten zijn als ‘masseer je partners nek vijf minuten lang’, ‘geef de ander een tongzoen’ of ‘maak stiekem een spannende foto van jezelf’, waarbij we naar de gang rennen en die foto naar de ander appen.

Dit soort gekkigheid houdt het fijn in bed. Iets wat belangrijk is in een druk gezin met een altijd aanwezige puber en kleuter. Ik merk ook dat als Martin en ik een paar dagen niet vrijen en ’s avonds alleen maar voor de tv hangen, we sneller aan elkaar voorbijlopen en er kleine irritaties ontstaan. Hebben we gevreeën, dan voel ik automatisch de verbinding weer. Maar intimiteit zit in meer dan alleen seks. Dat is ook dicht tegen elkaar aan zitten op de bank, hand in hand lopen, kussen of knuffelen en de volle aandacht geven aan elkaar.

Lees ook – Marjolijn (43) heeft een tantrische open relatie: ‘Een vrijpartij duurt bij ons zo drie uur’ >

Triofantasie

Vóór Martin heb ik een paar keer het bed gedeeld met mijn beste vriendin Doutzen. Dat was altijd heel lekker, maar op het moment dat ik wat met Martin kreeg, zijn we gestopt met de ‘lesbische liefde’.

Er is altijd iets van spanning tussen ons blijven hangen, maar we hielden het nu bij andere gezellige activiteiten: samen winkelen, koffiedrinken, kletsen. Ook Doutzen heeft inmiddels een verhouding met een man. Alleen is hun relatie meer open. Omdat ze vrij ver weg woont, komt ze regelmatig een weekendje hier logeren, soms ook samen met haar vriend. Vinden de kinderen ook geweldig.

Ooit had ze al eens lachend geopperd, toen ze hoorde over onze triofantasie, dat ze best in zou zijn voor een ménage à trois met ons. Ik had dat afgehouden. Hoe aantrekkelijk het idee ook is, de angst heel jaloers te worden of een goede vriendschap op het spel te zetten, mocht het ergens misgaan, hield me tegen.

Tot een halfjaar geleden. Doutzen, Martin en ik hingen met een drankje op de bank en ineens zei ik: ‘Oké, als jullie nu eens met elkaar gaan zoenen voor mijn neus. Dan kan ik zien welke uitwerking dat op me heeft. Is het afgunst of trek ik het beeld niet, dan stoppen we. Word ik erdoor gestimuleerd, dan kunnen we toch overgaan op een trio.’

Het bleek een fantastische test. Want toen ik mijn beste vriendin en mijn man innig verstrengeld samen zag, wilde ik maar één ding: meedoen! Het voelde helemaal niet gek of bedreigend.

Vertrouwen

Doutzen benadrukte ook nog eens dat ik me écht geen zorgen hoefde te maken. Ze vindt Martin een hartstikke leuke vent, maar niet meer dan dat. Ze was niet van plan hem van me af te pakken. Dit was slechts een spannend extraatje. Dat wij zo goed bevriend zijn met haar scheelt volgens mij de helft in dat vertrouwen.

“Doutzen kende mijn lichaam al, kende ons als stel en we konden eerlijk zijn tegen elkaar”

Ik lees weleens dat vrouwen alleen een trio zouden willen met een vreemde die na afloop meteen weer vertrekt, maar dat idee staat mij juist tegen. Doutzen kende mijn lichaam al, kende ons als stel en we konden ook eerlijk zijn tegen elkaar. Zo stelde ik als voorwaarde dat zij en Martin – plat gezegd – niet neukten. Alles mocht, behalve penetratie. En daar hielden zij zich aan.

Het was allemaal heel fijn en ontspannen. Ik heb er geen spijt van en ik denk dat Martin en Doutzen hetzelfde zeggen. Haar vriend weet er overigens van en was er oké mee. Nee, iets met zijn vieren of partnerruil zit er niet in. Martin vindt dat niet prettig en ik weet ook niet of ik daar op zit te wachten. Dit was gewoon mooi en aangenaam. Mocht het nog een keer spontaan met Doutzen gebeuren, dan is het goed, zo niet dan koesteren we gewoon onze bijzondere vriendschap.”

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Dan krijg je een ‘pretpakket’ van EasyToys t.w.v. € 75. Mail naar redactie@kekmama.nl.