Melvin over zijn dochter: ‘Als zij haar trukendoos opentrekt wéét ik dat ik strenger moet zijn’

26.10.2023 05:54
kek papa Melvin Beeld: privé

Melvin Captein (37) woont samen met Christina (37) en is vader van Mila (2). Christina is zwanger van hun tweede dochter.

Volle bak

“De drang om vader te worden was niet overweldigend, maar werd na mijn dertigste wel sterker. Ik kom uit een gezin met vier kinderen en Christina toevallig ook. We weten dus hoe leuk en gezellig een vol huis is. Daarom wilden we Mila ook graag een broer of zus geven. Over drie maanden wordt haar zusje geboren.”

Tweede ronde

“Deze tweede zwangerschap beleef ik anders. De eerste was tijdens corona. We waren volop in onze ­bubbel aan het cocoonen. Nu is de drukte terug en heb ik veel minder tijd om overal bij stil te staan. Vaak pak ik ’s avonds een moment en leg ik even mijn handen op Christina’s buik.”

Lees ook – Papa Ruben over zijn kind: ‘Door zijn geboorte werd ik in één klap een softie’ >

Moeilijk

“Moet ik strenger zijn of juist meer meegaand? De twijfel of ik het wel goed doe vind ik het lastigst. Net als consequent zijn. Dan breng ik Mila naar bed en trekt zij de hele trukendoos open om langer op te blijven – nog een kusje, een slokje water, die ene knuffel die uiteraard beneden ligt, een tweede boekje lezen. Ik wéét dat ik dan strenger moet zijn, maar moet dan toch om haar lachen.”

“Tuurlijk maak ik als vader soms inschattingsfouten. Zo heb ik Mila een keer laten losgaan op een grote bak frambozen die ze helemaal leegat. Dat werd overgeven. Maar ach, daar leren we weer van.”

Keuzes

“Mooi om te merken hoe mijn eigen behoeften op de tweede plaats komen sinds Mila er is. Zij gaat boven alles. Ik ben een carrièretijger, maar ik ben van baan gewisseld omdat ik veel reistijd had. Daardoor lag Mila vaak al te slapen als ik thuiskwam. Ik vond dat ik te veel miste en koos bewust voor een baan waarbij ik meer thuis kan werken.”

kek papa Melvin
kek papa Melvin

Showpony

“Nog altijd hebben wij voor Mila geen plek kunnen bemachtigen op een kinderopvang. We hebben dit kunnen ­oplossen met de hulp van familie, die steun is fantastisch. Maar soms maak ik me hier wel zorgen over. Dan denk ik: komt Mila wel genoeg in contact met andere kinderen? Leert ze wel goed omgaan met leeftijdsgenootjes? Gelukkig is ze een sociaal meisje en echt een showpony die mensen graag entertaint. Dan rent ze op een muziekje hard door de kamer en laat ze zich expres op haar billen vallen. De kleine uitslover.”

Goeie deal

“Het is een grote ­valkuil om elkaar uit het oog te verliezen ­zodra je kinderen hebt. Wij hebben het geluk dat Mila een dag per week bij mijn ouders ­logeert, dan hebben Christina en ik tijd voor elkaar en plannen we vaak een datenight. We letten er ook bewust op dat we het dan niet alleen maar over Mila hebben. En: we gunnen elkaar uitjes zonder elkaar. Kan ik weer even de kroeg in met mijn vrienden en Christina uit eten met haar vriendinnen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.