Opgesloten in de achtertuin: ‘De buurman dacht: wie is die gek?’

12.02.2023 06:13
opgesloten tuin hond Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Sheleen (30), woont samen met Jim (35), moeder van Chandéé (8) en Kyann (4):

“Twee jaar geleden was ik met Kyann in de achtertuin bezig om samen wat op te ruimen. Het was een uur of vier op een zonnige dag. Het ene moment stond Kyann nog naast me, maar in een oogwenk rende hij ineens naar binnen, gooide de deur achter zich dicht en draaide ’m op slot. Ik speelde het spelletje mee, lachte even en vroeg toen door het glas of hij weer voor mama wilde open doen.

Opgesloten

Maar Kyann, destijds twee en een ondernemend, ondeugend mannetje, vertikte het om de deur van het slot te draaien. Ik probeerde van alles om hem duidelijk te maken dat ik er niet in kon en dat hij mij moest binnenlaten, maar hij zat mij gewoon uit te lachen en naar me te zwaaien.

“Mijn zoontje zat mij gewoon uit te lachen en naar me te zwaaien”

Achteraf grappig, maar op dat moment was ik erg ongerust vanwege de situatie: mijn vriend was op zijn werk, mijn dochter Chandéé uit logeren en mijn peuter alleen binnen. Gelukkig kon hij nog niet bij de lades waar de messen in zaten, maar ik moest er niet aan denken dat er iets zou gebeuren. Ik voelde me zo machteloos. Ik zat opgesloten in de achtertuin, want ook de poort zat op slot en die sleutel zat aan de bos die weer binnen op tafel lag.

Lees ook – Dat ging ff mis: ‘Ik sloot mezelf buiten zonder sleutels, met de peuter alleen binnen’ >

Troep voor de deur

Uiteindelijk ben ik ruim twee uur buitengesloten geweest, inmiddels lichtelijk in paniek. Ook Kyann vond het niet zo lollig meer. Hij had trek en begon te jammeren. Ik was ondertussen al een tijdje driftig bezig geweest de buren te alarmeren. Ik had diverse keren geroepen, zonder succes. Nu gooide ik balletjes en ander speelgoed uit onze tuin tegen hun raam aan: alles om de aandacht te trekken.

“Ik gooide balletjes en ander speelgoed tegen het raam van de buren”

Tegen zes uur kwam de buurman eindelijk thuis en ging hij kijken welke gek er allemaal troep aan het gooien was. Ik was dolblij dat ik hem zag. De buurman is daarop naar mijn ouders gereden die op zes minuten afstand wonen en een reservesleutel hebben. Sindsdien neem ik altijd mijn telefoon mee als ik naar buiten loop.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.