Dat ging ff mis: ‘In één klap denderde de kerstboom om’

22.12.2023 05:13
Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Judith (25), tante van neefje Bobby (3 jaar):

“Twee jaar geleden verbleven we tijdens kerst een week in een poepchic hotel in Oostenrijk: mijn zus Jannet, haar man Leon, hun dochtertje Bobby van toen 18 maanden en ik. Leon had een suite geboekt met twee slaapkamers. Als ik meeging, konden we om en om op Bobby passen en skiën. Win-win.

Ik voelde me zeer vereerd dat mijn zus en zwager mijn nichtje aan mij toevertrouwden, ik sta niet bekend om mijn verzorgende karakter. Wel leek het me heerlijk, een beetje spelen met de baby en met haar het dorp in.

Mooie kerstboom

Op de dag dat het mijn beurt was, besloot ik na een knuffelsessie op het grote bed dat ik wel een wandeling wilde maken. Ik kleedde Bobby warm aan en bij de receptie informeerde ik naar de beste wandelroutes. Bobby had ik in haar wandelwagen naast de kerstboom gezet. Kon ze er even leuk naar kijken, dacht ik.

Net op het moment dat ik samen met de receptionist aan het turen was op een kaart van de omgeving, gaf Bobby met haar garnalenvingertjes een ruk aan de prachtig gedecoreerde kerstboom. Ze heeft een enorme kracht, trekt zo een pluk haar uit je hoofd als ze de kans krijgt. Dat lukte dus ook met de kerstboom. In één klap denderde het ding om: alle gouden en blauwe ballen, de glazen paardjes, de strikken en de piek vlogen door de lounge.

Lees ook – Tips voor een kidsproof kerstboom >

Strakke actie

Bobby zette het op een brullen, meer van de schrik dan van de pijn. Gelukkig viel de boom niet over haar heen en bestonden de decoraties voornamelijk uit kunststof en plastic. Maar het was echt een ravage. Overal lagen ballen, takken en scherven. Ik wilde ook wel janken en ter plekke door de grond zakken. De mensen van het hotel reageerden beleefd, maar waren duidelijk not amused.

Het ergste was dat we de hele week nog door de receptie naar boven moesten en dan elke keer beschaamd langs de kerstboom met geknakte takken liepen. Het hotel had nog geprobeerd er iets van te maken, maar het ding was geheel uit vorm en lang zo fraai niet meer als voor de actie van mijn babynichtje.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.