‘Vanuit het niets nam hij een aanloop en sprong zo de kerstboom in’

11.12.2022 06:40
kerstbal kapot

Na flinke tegenslagen en een bewogen jaar is het hoog tijd om jezelf en je kind lekker te verwennen met een extra luxe kerst, maar dan moet er niet ineens iets onverwachts gebeuren.

Veerle (40), moeder van Mees (11):

“Samen met mijn zoon had ik in 2021 een enorme kerstboom aangeschaft, onder het mom: het is K-corona, we gunnen ons een hysterische tot aan het plafond reikende boom. Hij paste net in de huiskamer. De hele dag besteedden we aan het optuigen.

Alles paste erin: knutselwerkjes van Mees, kitschballen in de vorm van hamburgers en ananassen en felgekleurde ballen. We kochten meterslange lampjes en een glimmende slinger maakte het geheel af. We vonden ’m prachtig. Maar dat vond Sjimmie, onze intens slome, hoogbejaarde kat, ook.

Lees ook – Cadeaus met Sinterklaas én kerst? Dit vinden jullie >

Alles in duigen

Nooit steekt hij ook maar één poot uit als het niet nodig is en hij is liever lui dan moe. Wat hem bezielde weet ik niet, maar vanuit het niets nam hij een aanloop en sprong zo de boom in. Ballen kapot, overal glas en duizenden naalden: een ravage.

“Ballen kapot, overal glas en duizenden naalden: een ravage”

Mees en ik hebben eerst heel hard gegild en gejankt en zijn toen de boel zo goed als het kon gaan herstellen. Het restje ballen dat heel was hingen we vooraan. De takken die gebroken waren knipten we weg en we leukten het wat op met dat wat we nog bij de supermarkt konden vinden aan decoratiemateriaal.

We gokten erop dat Sjimmie zo geschrokken was van ons gekrijs dat hij het geen tweede keer zou doen. Dat was ook zo. Wel knaagde het kreng nog een draadje stuk. Dat bleek nou net die van de duizend lampjes te zijn die werkten volgens het systeem: één kapot, dan allemaal. Nee, het was niet bepaald een succes, die boom.”

Dit artikel staat in Kek Mama 12-2022, in de winkel vanaf 29 november.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.