Na flinke tegenslagen en een bewogen jaar is het hoog tijd om jezelf en je kind lekker te verwennen met een extra luxe kerst, maar dan moet er niet ineens iets onverwachts gebeuren.
Lees verder onder de advertentie
Veerle (40), moeder van Mees (11):
“Samen met mijn zoon had ik in 2021 een enorme kerstboom aangeschaft, onder het mom: het is K-corona, we gunnen ons een hysterische tot aan het plafond reikende boom. Hij paste net in de huiskamer. De hele dag besteedden we aan het optuigen.
Alles paste erin: knutselwerkjes van Mees, kitschballen in de vorm van hamburgers en ananassen en felgekleurde ballen. We kochten meterslange lampjes en een glimmende slinger maakte het geheel af. We vonden ’m prachtig. Maar dat vond Sjimmie, onze intens slome, hoogbejaarde kat, ook.
Nooit steekt hij ook maar één poot uit als het niet nodig is en hij is liever lui dan moe. Wat hem bezielde weet ik niet, maar vanuit het niets nam hij een aanloop en sprong zo de boom in. Ballen kapot, overal glas en duizenden naalden: een ravage.
“Ballen kapot, overal glas en duizenden naalden: een ravage”
Lees verder onder de advertentie
Mees en ik hebben eerst heel hard gegild en gejankt en zijn toen de boel zo goed als het kon gaan herstellen. Het restje ballen dat heel was hingen we vooraan. De takken die gebroken waren knipten we weg en we leukten het wat op met dat wat we nog bij de supermarkt konden vinden aan decoratiemateriaal.
We gokten erop dat Sjimmie zo geschrokken was van ons gekrijs dat hij het geen tweede keer zou doen. Dat was ook zo. Wel knaagde het kreng nog een draadje stuk. Dat bleek nou net die van de duizend lampjes te zijn die werkten volgens het systeem: één kapot, dan allemaal. Nee, het was niet bepaald een succes, die boom.”
Dit artikel staat in Kek Mama 12-2022, in de winkel vanaf 29 november.Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:*Goedkoper dan in de winkel*Lees elke maand als eerst Kek Mama*Gratis verzondenAbonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.