Tips voor een kidsproof kerstboom

11.12.2023 11:00
Tips voor een kidsproof kerstboom

Een kerstboom is leuk, maar levensgevaarlijk als je een kind met grijpgrage handjes rond hebt lopen. Wij geven je tips om je kerstboom zoveel mogelijk kidsproof te maken én zetten ook wat leuke alternatieven op een rij voor als je het echt niet aandurft.

Kidsproof kerstboom

1. Geen breekbare ballen

Een tikkeltje voor de hand liggend, maar wel erg belangrijk: ga voor ballen die niet kunnen breken. Mocht er eens een balletje op de grond stuiteren, liggen er geen scherven door je hele huis. Het hoeft trouwens heus niet allemaal plastic te zijn. Je hebt ook ballen van foam, stof of leuke houten hangers.

2. Geen slingers

Ga liever niet voor slingers, want daarbij ligt verstikkingsgevaar op de loer. Er wil namelijk nogal eens een plastic sliertje losraken en dat moet niet in de mond van je kind terecht komen.

3. Werk de snoeren weg

Zorg dat die grijpgrage kinderhandjes niet bij de kabels van de lampjes kunnen. En natuurlijk mogen er ook geen vingertjes in het stopcontact verdwijnen. Zorg dus dat dit alles buiten bereik is.

4. Zo min mogelijk naalden

Naalden door je hele huis zijn sowieso al vervelend, maar al helemaal als je een kind hebt rond kruipen dat alles in zijn mond stopt. De beste tip hiertegen is het kopen van een neppe boom. Wil je per se een echte? Sommige soorten hebben minder last van naalduitval dan andere. Zo wordt over de Nordmann gezegd dat deze nauwelijks last heeft van naalduitval. Ook helpt het om een boom met een korte stam te kiezen. Deze neemt meer water op, waardoor-ie minder snel uitdroogt en dus ook minder snel naalden verliest.

5. Zet ‘m buiten bereik

Als je kind kruipt, maar nog niet loopt, kun je kiezen voor een kleine kerstboom die je op een bijzettafel zet. Ook zijn er speciale hekjes te koop waarmee je je kerstboom vakkundig kunt afzetten.

6. Gebruik geen spuitsneeuw

Spuitsneeuw kan giftig zijn als dit in de mond van je kind terecht komt. Vermijd het dus.

Alternatieven

Durf je het echt niet aan? Ga dan dit jaar voor een alternatief. Wat dacht je hiervan?

Zolang het aan de muur vastzit, kan het niet omvallen:

Of hang het zo hoog dat je kids er niet bij kunnen:

De échte creabea tekent de kerstboom zelf op de muur:

Deze kerstboom hebben we allemaal in huis 😉

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >