Suikerfeest recept: sesam donuts met chocolade en rozenblaadjes

09.04.2024 06:00

Vandaag (of morgen) vieren moslims wereldwijd het Suikerfeest: het einde einde van het vasten. Om dit feest van dankbaarheid, vreugde en samenzijn te vieren, deelt orthomoleculair therapeut Bezhwen een lekker recept.

Het Suikerfeest

Op het Suikerfeest (Eid) komt iedereen bij elkaar om het einde van de ramadan te vieren – een tijd van samenzijn, vreugde en vooruitkijken. Het begint met een speciaal gebed, waar jong en oud in hun mooiste outfits samenkomen om te bidden en te genieten van elkaars gezelschap.

Een van de mooiste tradities tijdens het Suikerfeest is het geven van Zakat al-Fitr, een vorm van liefdadigheid die ervoor zorgt dat iedereen kan meedoen aan de festiviteiten, ongeacht hun situatie. Het is een geweldig voorbeeld van hoe het feest mensen verenigt door te delen wat we hebben.

En dan, het eten! Het Suikerfeest staat bol van heerlijke zoetigheden die gedeeld worden met familie en vrienden. Van koekjes tot cakes en vers fruit, het is een tijd om te genieten en dankbaar te zijn voor al het goede. Dus, om het feest compleet te maken, hier is een verrukkelijk en makkelijk recept voor sesam donuts.

Bron: Bezhwen

Recept voor sesam donuts

Ingrediënten:

 • 2 kopjes sesamzaad
 • 1/2 kopje maple siroop
 • Chocolade (witte, melk- en/of pure chocolade)
 • Rozenblaadjes (optioneel)

Instructies:

 1. Verwarm een pan op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes terwijl je regelmatig roert om te
  voorkomen dat ze aanbranden. Rooster ze tot ze licht goudbruin en geurig zijn.
 2. Voeg de maple siroop toe aan de geroosterde sesamzaadjes en meng goed om een plakkerige massa te vormen. Laat het mengsel een paar minuten afkoelen.
 3. Vul een siliconen donutvorm met de sesam-maple siroop en druk stevig aan. Plaats de vorm vervolgens in de koelkast en laat het mengsel volledig uitharden.
 4. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
 5. Haal de sesam donuts voorzichtig uit de vorm en dompel ze één voor één in de gesmolten chocolade.
 6. Bestrooi de gedipte donuts met rozenblaadjes voor een decoratief tintje.
 7. Bewaar de sesam donuts in de koelkast en haal ze eruit vlak voor het serveren om ze lekker koud en vers te houden.

Deze zalige sesam donuts zijn een absolute must-have voor het Suikerfeestmenu, maar ze zijn ook perfect voor bij de thee of koffie. Eid Mubarak!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.