Van Cheetos tot Ube Yam: 12x de gekste ijssmaken

09.04.2024 13:47
Bron: Pexels

Wat is pas echt lekker als het weer wat warmer wordt? Precies, een lekker ijsje. We kennen allemaal wel de smaken vanille, aardbei en chocolade, maar wist je dat er ook hele gekke ijssmaken bestaan?

Door de jaren heen worden er steeds meer ijssmaken geïntroduceerd. Het merk Ben & Jerry’s kwam de afgelopen jaren al met smaken als Strawberry Cheesecake, Cookie Dough en Salted Caramel. Deze bijzondere ijssmaken zijn te vinden op verschillende plekken, maar voornamelijk in de Verenigde Staten proberen ze graag verschillende smaken uit. Benieuwd? Lees dan snel verder.

1. Pikzwart ijs

Zwart, niet perse waar je aan denkt als je aan een ijsje denkt, maar in Los Angeles is een zwart ijsje te koop, die ook steeds populairder wordt op Instagram. De smaak heet Black Horchata en is te krijgen bij de Little Damage Ice cream shop.

Bron: Little Damage Instagram

2. Popcorn smaak

Popcorn en ijs is niet een combinatie waar je snel aan zult denken, maar hij bestaat toch echt. Deze smaak is nu vooral in de Verenigde Staten steeds bekender aan het worden.

Bron: Whattomunch

3. Geitenkaas met rode kersen

Ook deze is in Los Angeles te vinden. Het smaakt als een kersentaart.

Lees ook: Vegan opvoedstijl: ‘De moeder van de jarige stuurde ik een instructiemail met suggesties’

4. Cheetos

In New York zien ze ijs en Cheetos als de lekkerste snacks voor in de avond, dus waarom zou je die twee niet combineren? Dip je vanille-ijsje in gestampte Cheetos en proef het zelf.

Bron: via NBC / https://www.thetravel.com

5. Kimchi en rijst

Ook deze smaak is in Los Angelos te vinden. Koreaanse horchata-ijs wordt samengevoegd met jasmijnrijst. Ook zitten er stukjes bulgogi-kimchi-truffels in die extra smaak toevoegen.

Lees ook: Van loempia’s met roomijs tot kersen in mayonaise: dit zijn jullie zwangerschapscravings

6. Witte chocolade hebanero peper

Op de foto lijkt het zoeter dan zoet, maar laat je niet in de maling nemen, dit roze ijs is een stuk pittiger dan het er vanbuiten uitziet. Dat komt dus door de habanero-pepers. Verder zit er witte chocolade in die het ijs dan wel weer iets zoeter maakt. Deze smaak is te vinden bij Jordan’s Ice Cream in West Virginia.

Bron: Pinterest

7. Honing avocado

De afgelopen jaren zijn we massaal meer avocado gaan eten. Avocado is perfect voor op brood of als gezonde extra bij gerechten, dus hebben ze in het Amerikaanse Nebraska avocado in combinatie met honing als ijssmaak toegevoegd aan hun assortiment.

Bron: delish.com

8. Thanksgiving diner

Dit ijsje bevat iets andere ingrediënten dan dat we gewend zijn. Hierin zit namelijk een eidooier vanille-ijs bezaaid, tomaten, aardappelen, sperziebonen, samen met hete saus en kristalsuiker.

Lees ook: Waarom eten we eigenlijk chocolade paaseitjes met Pasen?

9. Extra vierge olijfolie

De textuur is zacht en romig. Qua smaak is het niet wat je zult denken. Het smaakt namelijk heel anders dan de olijfolie waar jij ’s avonds je groenten in bakt. Ook dit is in New York te vinden.

Bron: Oddfellows

10. Pink lemonade pop rocks

Een mix van versgeperste limonade en de tintelende smaak van vuurwerk door de bruisende, knallende snoepjes die door het hele ijsje heen zitten. Dat is zeker iets anders dan wat wij van ons eigen Nederlandse ijs gewend zijn.

Bron:  Max & Mina’s Facebook.

11. Ube Yam

Dit ijs is paarser dan paars en heeft een milde, zoete smaak zoals je bij deze kleur zal verwachten. Deze ijssmaak komt niet uit de Verenigde Staten, maar uit de Filipijnen. De smaak zelf wordt beschreven als licht nootachtig, of als een kruising tussen vanille en pistache.

Bron: Pinterest

12. Lichtgevend ijs

Als laatste, maar niet geheel onbelangrijk is het lichtgevende vanille-ijs. Hoe het kan dat dit ijs licht geeft? Dat kom door de combinatie van eiwitten en kwallen. Als je aan het ijs likt worden de eiwitten geactiveerd, daardoor gaan de kwallen gloeien, waardoor de bolletjes gaan oplichten.

Welke ijssmaak ga jij als eerste proberen?

Bron: De Jong’s ijs

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.