Beeld: dreamordonate.nl
Beeld: dreamordonate.nl

Houd je lege flessen nog even achter. De Limburgse Davy (11) heeft er zo'n 380.000 nodig om de operatie voor zijn moeder met MS (multiple sclerose) te betalen. 

De ziekte MS zorgt ervoor dat de moeder van Davy (11) vermoeid en duizelig is. Ook heeft ze niet genoeg kracht in haar armen en benen, waardoor ze in een rolstoel zit. Multiple sclerose zorgt voor een ontsteking in de hersenen en het ruggenmerg. Er is een behandeling tegen de ziekte die de ontsteking niet verder laat groeien. Soms kunnen mensen na de operatie weer langzaamaan lopen, fietsen en autorijden. Alleen zitten er grote nadelen aan de behandeling. De operatie wordt niet vergoed in Nederland, dus moet het in het buitenland plaatsvinden. En dat is heel erg duur. 100.000 euro om precies te zijn.

Zelf blijven opvoeden

Toch grijpt Davy elke kans aan om de operatie voor elkaar te krijgen. Zijn moeder wil haar zoon graag zelf op blijven voeden, maar dat is niet altijd even makkelijk met haar ziekte. Haar man is vorig jaar geopereerd aan zijn alvleeskanker. De vorige keer was de uitslag goed, maar het blijft afwachten. Het zijn al met al zware tijden voor dit gezin. 

Inleveren

Wil je Davy een handje helpen? Je kunt jouw flessen met statiegeld bewaren tot 12 december. Vanaf die datum tot 21 december houdt Davy een inzamelingsactie op de Catharinaschool in het Limburgse Wellerlooi. Ook is er een crowdfundingsactie in het leven geroepen.

Bron: LINDA.nieuws en Metronieuws

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >