Zoon verzamelt flessen voor moeder met MS

02.11.2016 08:24
Beeld: dreamordonate.nl Beeld: dreamordonate.nl

Houd je lege flessen nog even achter. De Limburgse Davy (11) heeft er zo’n 380.000 nodig om de operatie voor zijn moeder met MS (multiple sclerose) te betalen. 

De ziekte MS zorgt ervoor dat de moeder van Davy (11) vermoeid en duizelig is. Ook heeft ze niet genoeg kracht in haar armen en benen, waardoor ze in een rolstoel zit. Multiple sclerose zorgt voor een ontsteking in de hersenen en het ruggenmerg. Er is een behandeling tegen de ziekte die de ontsteking niet verder laat groeien. Soms kunnen mensen na de operatie weer langzaamaan lopen, fietsen en autorijden. Alleen zitten er grote nadelen aan de behandeling. De operatie wordt niet vergoed in Nederland, dus moet het in het buitenland plaatsvinden. En dat is heel erg duur. 100.000 euro om precies te zijn.

Zelf blijven opvoeden

Toch grijpt Davy elke kans aan om de operatie voor elkaar te krijgen. Zijn moeder wil haar zoon graag zelf op blijven voeden, maar dat is niet altijd even makkelijk met haar ziekte. Haar man is vorig jaar geopereerd aan zijn alvleeskanker. De vorige keer was de uitslag goed, maar het blijft afwachten. Het zijn al met al zware tijden voor dit gezin. 

Inleveren

Wil je Davy een handje helpen? Je kunt jouw flessen met statiegeld bewaren tot 12 december. Vanaf die datum tot 21 december houdt Davy een inzamelingsactie op de Catharinaschool in het Limburgse Wellerlooi. Ook is er een crowdfundingsactie in het leven geroepen.

Bron: LINDA.nieuws en Metronieuws