‘Kan ik mijn zoon en dochter een kamer laten delen?’

06.12.2022 06:48
hond poezen slapen bij zoon in bed Beeld: Shutterstock

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Marlieke (35) woont samen met Onno (40). Samen hebben ze zoon Matthieu (9), dochter Mare (6) en zoon Maxim (2).

“Nu onze jongste zoon bijna drie wordt, willen mijn vriend en ik hem eigenlijk een eigen kamer geven. Tot nu toe sliep hij altijd bij ons, maar we gunnen hem zijn eigen plek, met zijn eigen spullen.

“Tot nu toe sliep hij altijd bij ons, maar we gunnen hem zijn eigen plek, met zijn eigen spullen”

Mijn vriend werkt regelmatig nacht- en vroege ochtenddiensten, wat niet alleen mij, maar ook onze zoon stoort in zijn slaap. Daarnaast zijn we na drie jaar wel weer toe aan een beetje privacy. Hoe vindingrijk we ook zijn, een slapend kind naast je bed is niet bevorderlijk voor de intimiteit – om over het ongemak van niet één, maar twee snurkende mannen in mijn slaapkamer nog maar te zwijgen.

Lees ook – Samen slapen met je kind: dit zijn de voordelen >

Een kamer delen

Alleen, we komen één kamer tekort. Twee van de drie kinderen zullen dus een kamer moeten delen. Onze oudste zoon is negen, ook die krijgt binnen afzienbare tijd behoefte aan privacy. Maar onze dochter van zes is het enige meisje. Kunnen we het maken om haar een kamer te laten delen met een broertje? Of doen we er verstandiger aan de jongens bij elkaar te leggen, ook al schelen zij het meest in leeftijd? En zo ja, hoe pakken we dat dan het handigst aan?”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)