Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: kan je een baby alleen in de auto laten als je gaat tanken?
Lees verder onder de advertentie
Yvette (27): “Zes maanden geleden ben ik voor het eerst moeder geworden van een dochtertje. Alles rondom het ouderschap is nieuw voor mij en mijn vriend. We zijn erachter gekomen dat we over behoorlijk wat dingen anders denken. Ik ben heel beschermend en mijn vriend is wat makkelijker. Onlangs hebben we zelfs flinke ruzie gekregen, omdat hij wel erg makkelijk dacht over iets wat ik absoluut niet vind kunnen.
Lees verder onder de advertentie
Tanken
Het onderwerp kwam ter sprake dankzij een vriendin die ook net een baby heeft gekregen. Via een appje vroeg ze hoe ik eigenlijk om ga met tanken als ik alleen op pad ben met mijn kind. Laat ik haar dan even alleen in de auto om de tankbeurt af te rekenen? Ik was nog nooit in die situatie terecht gekomen, maar ik wist wel dat ik haar absoluut niet alleen in de auto zou laten. Ik las het appje hardop voor aan mijn vriend. “Dat zou ik echt nóóit doen”, zei ik er stellig bij. Waarop hij tot mijn stomme verbazing reageerde: “O, dat heb ik al twee of drie keer gedaan.”
Lees verder onder de advertentie
Paar minuutjes in de rij
Ik schrok me wezenloos en vuurde de ene na de andere vraag op hem af. Hoe lang zat ze dan alleen in de auto? Had hij dan nog wel zicht op haar? Waarom nam hij haar niet gewoon in de Maxi-Cosi mee naar binnen? Hij verzekerde me dat hij steeds hoogstens een paar minuutjes in de rij stond, maar hij moest wel toegeven dat hij dan geen zicht op haar had. “Waar ben je dan bang voor? Dat ze ontvoerd wordt of zo? De auto zit toch op slot?”
Lees verder onder de advertentie
Overbezorgd
Tja, waar ben ik precies bang voor? Ik weet ook wel dat ze heus niet zomaar meegenomen zal worden, maar het idee dat mijn baby minutenlang alleen in de auto zit zonder dat mijn vriend haar kan zien, bezorgt me een heel akelig gevoel. Je weet nooit wat er gebeurt. Misschien loopt er wel écht een of andere gek rond die zijn oog ineens op haar laat vallen. “Ik wil gewoon echt liever dat je haar mee naar binnen neemt”, smeekte ik mijn vriend. Hij heeft toegezegd dat hij het voortaan zal doen, maar wel schoorvoetend. Hij vindt het maar overdreven en mij maar overbezorgd. “En wat als ze net lekker aan het slapen is?”
Lees verder onder de advertentie
Dilemma
Ik ben benieuwd hoe andere moeders hierover denken. Ben ik echt overbezorgd en kan mijn vriend onze baby van 6 maanden heus wel even een paar minuutjes alleen in de auto laten om zijn tankbeurt af te rekenen? Of geven jullie mij gelijk en is dat echt niet verantwoord?”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.