Zó vier je dit jaar (coronaproof) Sinterklaas

28.11.2020 09:12
sinterklaas Beeld: Shutterstock

Vier je Pakjesavond normaal gesproken met de hele familie? Dit jaar zit dat er helaas niet in, maar met déze tips maak je er toch een heel geslaagd – coronaproof – feestje van.


Nodig raamvisite uit

Flashback naar de eerste coronagolf, toen we met z’n allen voor het raam zaten na een geboorte. Nu doe je dat ook gewoon met Pakjesavond – mits het niet te koud is.

Maak er een knus plekje van met tuinstoelen, dekentjes en een kop warme chocolademelk. Zo kan de familie toch meegenieten van die blije gezichten van je kinderen.

 

Via je tablet

Digitaal kan natuurlijk ook, want de afgelopen maanden konden we toch al niet zonder die tablet. Via een videocall zijn opa en oma ook gewoon van de partij en kun je de gedichten van Sint en Piet aan elkaar voorlezen.

Nog leuker: maak voorafgaand aan het feest een doorgeef surprise. Stop een verrassing in een versierde doos en geef die aan opa en oma, zodat zij er daarna een cadeautje bij moeten stoppen. Zij sturen ‘m weer door naar andere familieleden en uiteindelijk mag jouw kind op Pakjesavond – op beeld – de surprise openen. Pret gegarandeerd.

Organiseer een drive-thru

Veel families deden het al met verjaardagen: een drive-thru organiseren. Met Pakjesavond is dat natuurlijk minstens zo leuk. Zodra Sinterklaas de zak bij jullie voor de deur gezet heeft, mogen alle vrienden en familieleden om de beurt langsrijden om hun cadeautjes op te halen. Wél even de motor uitzetten om de gedichten te horen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram >

 

Ga Skypen met Sint

Geloven je kinderen nog in het geweldige feest? Zorg dan dat je een Skype-verbinding tot stand kunt brengen met het Grote Pietenhuis. Heel simpel: je vraagt opa zich te verkleden als Sinterklaas en de pret kan beginnen.

 

Maak gebruik van de Post-Piet

Altijd een goed idee: maak gebruik van de Post-Piet (tip: doe dat wel op tijd, want die heeft het nogal druk) en stuur een cadeau op. Mogen opa en oma natuurlijk wel pas openen op de avond zelf.

 

Speel zelf voor Sint

Zijn alle pakjes uitgepakt? Kruip dan met je kind in de huid van de hulp-Sint en klop op de deur bij familie en vrienden die dichtbij wonen. Zet een verrassing op de stoep, zoals een Sint-knutselwerkje, en maak dat je wegkomt. Reken maar dat óók alle kinderen die niet meer in de oude heer geloven, dit enorm spannend vinden.
 

Organiseer een pakjesspeurtocht

Niet buiten, maar gewoon in huis. Je verstopt de pakjes in verschillende kamers en vergeet de garage of schuur niet, als je die hebt. Misschien wordt de pakjesspeurtocht wel zo’n succes, dat-ie volgend jaar in de herhaling gaat.

Bron: Kidsproof

 

 

Lees ook:
5x onze favoriete Sinterklaas voorleesboeken >