Werkende moeder worstelt met drukke ochtenden: ‘Het is zwaar’

14.04.2022 17:18
werken

Aankleden, broodtrommels vullen, schooltassen inpakken: en dat allemaal voordat je werkdag begint. De ochtendspits valt wekende moeder Elise Knowles behoorlijk zwaar, schrijft ze in een openhartige Instagram-post.

De moeder van vier steekt andere (werkende) moeders een hart onder de riem.

Waslijst aan taken

Vier kinderen aangekleed en wel op school krijgen, vraagt om een flinke portie multitasken. “Het is moeilijk om ontbijt te maken voor vier hongerige buikjes. Om naar al hun vragen te luisteren en passende antwoorden te geven. Om met een peuter op mijn arm een beha aan te doen. Om scheidsrechter te spelen tijdens het inpakken van broodtrommels. Om geen boeken, sportkleding en andere spullen te vergeten. Om iedereen tevreden te houden”, aldus Elise.

Lees ook: Colleen biecht op: ‘Ik wil niet elke dag moeder zijn’

Achterlaten op school

Maar wat Elise soms nét zo moeilijk vindt, is het ‘achterlaten’ van haar kroost. “Ze huilen en klampen zich vast aan mijn kleding. Ik loop weg en probeer mijn tranen in te slikken. In de auto barst ik in huilen uit en vraag ik mezelf af: is dit het allemaal waard?” Ook als het leven als werkende moeder haar allemaal te veel wordt, geeft Elise zichzelf én andere moeders een wijze les mee. “Je doet het goed. Er komen andere tijden. Je bent sterk. Morgen is weer een nieuwe dag. En onthoud: niemand van ons doet het perfect, maar elke moeder doet haar best.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ELISE (@eliseknowles)