‘Wat mij betreft slaapt mijn dochter bij ons in bed tot ze uit huis gaat’

25.07.2023 14:13
co-sleeping zelden samen in bed slapen

Kim Feenstra slaapt met zoon Brookyln in bed en krijgt daar veel reacties op. Ook van jullie, want ook jullie doen massaal aan co-sleeping. ‘Heerlijk, dat geknuffel!’

Nicole: “Ik slaap vanaf de geboorte al met mijn dochtertje en ze is nu drie. Ik ben werkzaam als juf en ik geniet er echt van als ik dit andere ouders ook hoor zeggen!”

Kimberley: “Er ligt een zwaar taboe op ouders die met hun kinderen slapen. We vinden het wel de norm dat volwassenen bij elkaar horen te slapen, maar vinden het niet de norm dat kinderen ook bij ons slapen. Die horen volgens velen alleen te slapen, terwijl volwassenen dat ook niet allemaal fijn vinden.”

Lonneke: “Hier ligt ons dochtertje ook lekker bij ons, wat mij betreft tot ze ooit het huis uit gaat.”

Sabita: “Die kinderen snappen toch die afstand niet. Worden hulpeloos geboren en moeten zich dan maar alleen zien te redden met slapen… Onze dochter is vijf, heeft een eigen kamer met bed. Heeft er wel eens gelegen maar slaapt liever in ons bed. Of ze komt midden in de nacht, heeft mama nodig en dat is prima. Volwassenen zeggen doodleuk: ‘vind ik niet gezellig hoor, zonder partner slapen’. Moet je kind het wel gezellig vinden alleen?”

Marisa: “Mijn drie kokosnootjes slapen sinds hun geboorte ook bij mij in bed en ik omarm dit echt. Kritiek genoeg gehad, maar de band tussen ouder en kind wordt hier zo liefdevol en intens sterk van. Ook onderling. Ook al hangen ze hier ook weleens in de haren, zijn ze zo close, beschermend en zorgzaam voor elkaar. Geen seconde spijt van en elke paap en mama moet doen waar zij zich goed bij voelen.”

Lisa: “Heerlijk, dat geknuffel.”

Jantina: “Ook hier een bijna vier- en zesjarige bij mij in bed. Wat een ander daarvan vindt, interesseert me niet. Mijn jongens slapen superrelaxed en ik dus ook.”

Elisa: “Mijn zoon van tien slaapt af en toe nog bij mij in bed. So what?”

Lisa: “Niets fijner dan bedsharing. Doen het al langer dan vier jaar en hebben nooit slapeloze nachten. Nooit spijt van gehad!”

Mirella: “Lekker van (het samen slapen, red.) genieten. Straks willen ze zelf niet meer!”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.