Wat jouw kind kan leren van een simpel bezoek aan de kapper

29.08.2019 22:26
kind-bezoek-kapper

Het lijkt misschien de normaalste zaak van de wereld, met je kind naar de kapper gaan, maar volgens blogger Emily Teck kunnen we uit zo’n simpel bezoekje een belangrijke les halen.

Namelijk: leer om grenzen aan te geven.

 

‘Waarom ging ze door?’

Emily zat met haar vierjarige dochter bij de kapper toen een meisje dat geknipt werd non stop huilde: het haar werd geknipt zoals haar ouders het wilde, zij was bang dat het pijn deed. ‘Onderweg naar huis vroeg mijn dochter zich af waarom het kind niet haar eigen kapsel mocht uitkiezen’, schrijft Emily. ‘Waarom wachtte de kapper niet tot ze stopte met huilen? En waarom ging ze door toen ze ‘stop’ riep?’ De blogger had niet zo snel een antwoord klaar, maar zei dat elke familie andere keuzes maakt. 

 

Lees ook
Eerste keer met je baby naar de kapper: dit moet je weten >

 

 

‘Vraag het aan mijn kind’

Toch spookten de vragen nog lang door haar hoofd. ‘Dus toen de kapper een paar weken later míj vroeg in welk model het haar van mijn dochter geknipt moest worden, zei ik: vraag het maar aan mijn kind’. Ook toen ze met haar vingers aan mij liet zien hoeveel er van het haar afging, zei ik: laat het maar aan mijn kind zien’.’

 

‘Zelfbewust en zelfverzekerd’

Emily vervolgt: ‘Ik wil niet de ‘vreemde moeder’ uithangen, maar ik vind wel dat we een generatie moeten creëren die zelfbewust en zelfverzekerd is en zelf grenzen durft aan te geven. Een generatie die gewend is dat een mening, hoe jong je ook bent, ertoe doet. Dus dit oefenen we al van jongs af aan. Thuis, in de kapsalon en op alle plekken daartussenin. 

Bron: Scary Mommy

 

Meer kek Mama? Volg ons op Facebook >