In samenwerking met Kek Mama

Wat een nachtmerrie: ‘Daar stond ik dan met mijn kinderen langs een drukke snelweg’

27.12.2021 05:10
autopech met kinderen langs de weg ANWB

Ga er maar aan staan: autopech terwijl je met je bolide vol geladen bent met spullen én kinderen – en ook nog eens heel graag de plaats van bestemming wil bereiken. Met deze handige tool heb je altijd inzicht in de conditie van je auto. Zó voorkom je pech en onverwachte -dure- reparaties.

Wat een nachtmerrie…

Linda kwam niet één keer, maar meerdere keren met pech langs de weg te staan met haar auto. En haar kinderen…

“In de zomer van 2018 vertrokken we voor een vakantie met de auto naar Italië! Net van de tolweg af op nog 3 uurtjes rijden van de plaats van bestemming kregen we een klapband met de vouwwagen. We konden nog een heel klein stukje doorrijden zodat we een veilig plekje vonden op een stukje vluchtstrook onder een brug. Het was 30+ graden en de airco in de auto was inmiddels bevroren en deed niks meer. Zelf vervangen ging niet omdat het te gevaarlijk was. Het was de band aan de kant van de autobaan. Wat vreselijk: en nu? Om geen enkel risico te lopen met de jongens zorgde ik ervoor dat zij als eerste op een veilig plekje naast de weg zaten. Daar zaten ze dan, op een handdoekje langs de kant van de snelweg. Niet echt de start van de vakantie zoals ik die voor me had gezien. Aan hun teleurgestelde koppies te zien, hadden zij ook liever een plons in het zwembad gemaakt.

Gelukkig waren we verzekerd bij de ANWB, dus na één belletje was de hulp al onderweg! Na een tijdje wachten kwam de bergingsauto ons ophalen, en werden we naar de dichtsbijzijnde garage gebracht. In Italië gaat alles helaas wat minder snel dan dat wij in Nederland gewend zijn. Pfff. Lagen we al maar lekker op dat strandbedje aan het zwembad. Na vijf uur waren we dan eindelijk weer onderweg naar onze vakantiebestemming met een nieuwe band. En nu kon de vakantie echt beginnen!

Als je dacht dat dat alle ellende was met onze auto, helaas niet… Tijdens de zomervakantie van 2020 waren we wederom op weg naar Italië, toen de auto in Duitsland een raar geluid begon te maken. Jij begrijpt vast wel hoeveel paniek ik toen voelde, niet weer he? We overwogen om te keren, maar de auto reed nog en we hadden natuurlijk nog goede hoop om Italië te bereiken. Zoveel pech konden we niet twee keer hebben, toch. We hadden genoeg vermogen en besloten dan ook om het risico te nemen. Het scheelde wel dat we wisten dat we de ANWB achter de hand hadden om ons te helpen. En ja hoor: we made it! In ieder geval, we hadden de plaats van bestemming bereikt. Daar hebben de volgende dag de ANWB gebeld, omdat het toch niet helemaal goed was met de auto. De auto werd keurig van de camping opgehaald. Helaas moesten we het de rest van de vakantie zonder onze eigen auto doen, maar een groot voordeel: we kregen een reserve auto om Italië mee door te kunnen touren.”