‘Waarom je áltijd moet rsvp’en op een kinderfeestje’

13.07.2018 09:31
antwoorden uitnodiging kinderfeestje Beeld: Unsplash

Het houden van een kinderfeestje is al stressvol op zich, maar wanneer ouders dan ook nog eens massaal de RSVP negeren, krijgt moeder Kimberly Zapata bijna een zenuwinzinking.

Ze vindt het allemaal enig, de voorpret die haar dochter voelt voor haar verjaardag, schrijft Kimberly op ScaryMommy. Ondertussen maakt alleen keer op keer een groeiende angst zich van haar meester: wat als er niemand komt opdagen? ‘Ik weet het, het klinkt vreselijk dramatisch. Maar hoe weet ik of al die kinderen van amper vijf kunnen komen, als geen van de ouders reageert op de RSVP?’

Ze verduidelijkt het nog maar even: ‘RSVP betekent Répondez S’il Vous Plaît. Oftewel: reageer, alsjeblieft. Een klein beleefdheidsdingetje wat het voor mij stukken makkelijker maakt een partijtje te organiseren.’ Je weet wel: hoeveel cake ze moet kopen, en hoeveel pizza en uitdeelzakjes, en hoeveel kinderen in de geplande activiteit gepropt dienen te worden.

Lees ook
7x originele kinderfeestjes >

 

Hartenkreet

Maar eigenlijk, schrijft Kimberly, gaat zo’n RSVP om iets heel anders: ‘De angst om je kind ongelukkig te zien op zijn verjaardag. Een halve minuut de moeite nemen om af te zeggen, doet minder pijn dan de uitnodiging negeren en de angst in stand houden dat niemand komt.’ Want het gebeurt, kijk zelf maar op social media, aldus Kimberly, naar de foto’s van kinderen tussen de ballonnen op hun feestje waar niemand kwam opdagen.

Sla ‘m dus op, haar hartenkreet: ‘Just freakin’ RSVP.’

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >