Voel jij je weleens eenzaam? Dít mooie initiatief kan jou helpen

01.10.2020 10:02
oproep_eenzaamheid_margriet

Ben jij als moeder weleens eenzaam? Word je omgeven door vrienden, maar voel je je niet altijd gehoord? Of schitter je op de werkvloer, maar hang je ’s avonds op de bank met een leeg gevoel? Je bent niet de enige, want maar liefst 10 procent van de jongvolwassenen krijgt hiermee te maken.

Margriet gelooft dat erover praten helpt. Daarom is het tijdschrift in samenwerking met De Luisterlijn de Margriet Belbuddy’s gestart: een nieuw initiatief waar Margriet-lezeressen in gesprek gaan met jongvolwassenen over hun worstelingen.

 

Maatschappelijk probleem

Het begrip eenzaamheid wordt vaak geassocieerd met ouderen, maar uit onderzoek blijkt dat meer dan 10 procent van jongvolwassenen (25-35 jaar) er ook mee kampt. Margriet zag een mooie kans om haar lezeressen, de vrouwelijke 50plusser van nu met enorm veel waardevolle levenservaring, te koppelen aan deze doelgroep van eenzame jongvolwassenen. “Met de campagne willen we meer aandacht vragen voor het maatschappelijk probleem eenzaamheid onder jongvolwassenen”, zegt Hélène Delhaas, Adjunct-Hoofdredacteur Margriet. “Wij bieden de mogelijkheid om hierover te praten met iemand met levenservaring.”

 

Lees ook
‘Ik voel me eenzaam: het lijkt wel of ik de enige thuismoeder in de buurt ben’ >

 

Telefoonnummer

Vanaf 1 oktober is er een speciale telefooncentrale geopend en kunnen jongvolwassenen anoniem via 088 076 77 00* bellen met een Margriet Belbuddy. Deze praatlijn is tot stand gekomen in samenwerking met de Luisterlijn – de organisatie in Nederland die zich inzet voor een samenleving waarin ècht luisteren naar elkaar, mèt aandacht en zonder oordeel vanzelfsprekend is. 

*De gebruikelijke belkosten van je telefoonprovider worden in rekening gebracht. Het gesprek met de Belbuddy’s is volledig anoniem.