voedingsbh_waar_op_letten

Je borsten voelen tijdens en na de zwangerschap vaak een stuk zwaarder aan - een voedingsbh zorgt dan voor de juiste ondersteuning. En helemaal fijn: het maakt borstvoeding geven een stuk makkelijker.

Wij vertellen je waar je op moet letten als je er een koopt.

Article continues after the ad

 

Wat is een voedingsbh? 

Een voedingsbh is een bh die je gebruikt als je borstvoeding geeft. De cups kun je heel gemakkelijk los klikken (zo hoef je niet te hannesen met aan- en uittrekken) en doordat ze gemaakt zijn van een rekbare, ademende stof, zitten ze comfortabeler dan een 'gewone' bh.

 

Soorten voedingsbh's

Voedingsbh's zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen, soorten en maten. Maar over het algemeen kun je onderscheid maken tussen: 

  • Voedingsbh met beugel. Handig als je je borsten extra ondersteuning wil bieden. Nadeel: Vooral in de kraamweek kunnen je borsten gespannen aanvoelen. Dan kan een beugel gaan irriteren. Ook 's nachts wordt het dragen van een beugelbh afgeraden. 
  • Voedingsbh zonder beugel. Vind je het niet erg dat je borsten minder ondersteund worden en hou je van comfortabel? Dan is een bh zonder beugel ideaal. Je voelt 'm veel minder zitten en kunt er daarom ook heel gemakkelijk mee slapen.
  • Voorgevormd. In deze bh's zit een standaard voorgevormde cup. Vrouwen die grote borsten en behoefte aan ondersteuning hebben, kiezen hier vaak voor.
  • Niet voorgevormd. Deze bh sluit mooi aan op de natuurlijke vorm van je borst: fijn als je borsten tijdens de zwangerschap groeien of na de zwangerschap door stuwing groter worden. 

 

Lees ook
Grote borsten? Dit zijn fijne bh's >

 

Waar moet je verder op letten? 

  • De juiste maat is een must, dus meet altijd eerst je onder- en bovenwijdte op. Hier zie je hoe je dat moet doen.
  • Kijk of de onderwijdte goed verstelbaar is, want tijdens je zwangerschap neemt deze toe. Na je bevalling krimpt je ribbenkast weer terug.
  • Draag tijdens het passen ook zoogcompressen. Zo weet je zeker dat de bh ook dán nog lekker zit.
  • Test de sluiting van de cup. Deze gaat de eerste maanden na je zwangerschap om de haverklap open en dicht en moet dus wel tegen een stootje kunnen. 
  • Koop meerdere voedingsbh's. Door lekkende borsten gaan ze immers nóg vaker de was in dan normale bh's.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram >