Voedingsbh kopen: híer moet je op letten

20.04.2021 13:26
voedingsbh_waar_op_letten

Je borsten voelen tijdens en na de zwangerschap vaak zwaarder aan – een voedingsbh zorgt dan voor ondersteuning. En borstvoeding geven is veel makkelijker. 

Wij vertellen waar je op moet letten als je er een koopt.

 

Wat is een voedingsbh? 

Een voedingsbeha is een bh die je gebruikt als je borstvoeding geeft. De cups kun je heel gemakkelijk los klikken (zo hoef je niet te hannesen met aan- en uittrekken) en doordat ze gemaakt zijn van een rekbare, ademende stof, zitten ze comfortabeler dan een ‘gewone’ bh.

 

Voedingsbh kopen: welke soorten zijn er?

Voedingsbh’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen, soorten en maten. Maar over het algemeen kun je onderscheid maken tussen: 

  • Voedingsbh met beugel. Handig als je je borsten extra ondersteuning wil bieden. Nadeel: Vooral in de kraamweek kunnen je borsten gespannen aanvoelen. Dan kan een beugel gaan irriteren. Ook ’s nachts wordt het dragen van een beugelbh afgeraden. 
  • Voedingsbh zonder beugel. Vind je het niet erg dat je borsten minder ondersteund worden en hou je van comfortabel? Dan is een bh zonder beugel ideaal. Je voelt ‘m veel minder zitten en kunt er daarom ook heel gemakkelijk mee slapen.
  • Voorgevormd. In deze bh’s zit een standaard voorgevormde cup. Vrouwen die grote borsten en behoefte aan ondersteuning hebben, kiezen hier vaak voor.
  • Niet voorgevormd. Deze bh sluit mooi aan op de natuurlijke vorm van je borst: fijn als je borsten tijdens de zwangerschap groeien of na de zwangerschap door stuwing groter worden. 

Wil je een voedingsbh kopen? Dat kan o.a. bij Hema, H&M en Hunkemöller. Hier vind je wat fijne exemplaren

Beeld: Getty Images

Lees ook
Grote borsten? Dit zijn fijne bh’s >

 

Voedingsbh kopen: hier moet je op letten

  • De juiste maat is een must, dus meet altijd eerst je onder- en bovenwijdte op voor je een voedingsbh gaat kopen. Hier zie je hoe je dat moet doen.
  • Kijk of de onderwijdte goed verstelbaar is, want tijdens je zwangerschap neemt deze toe. Na je bevalling krimpt je ribbenkast weer terug.
  • Draag tijdens het passen ook zoogcompressen. Zo weet je zeker dat de bh ook dán nog lekker zit.
  • Test de sluiting van de cup. Deze gaat de eerste maanden na je zwangerschap om de haverklap open en dicht en moet dus wel tegen een stootje kunnen. 
  • Koop meerdere voedingsbh’s. Door lekkende borsten gaan ze namelijk nóg vaker de was in dan normale bh’s.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram >