Viral: Deze moeder vergeet wel eens iets

29.11.2016 21:49
Beeld: Kara Lewis Newton Beeld: Kara Lewis Newton

Kara moet echt even iets kwijt. Ze is geen perfecte moeder, laat ze zien in haar Facebookpost die inmiddels 57.000 keer is gedeeld. Snappen we, bij ons gaat het ook niet altijd even goed.

Om de een of andere reden had Kara’s zoon gesneden selderij nodig op school. Daar kwam deze moeder pas achter toen haar zoon al op school was. Toen pas dacht ze eraan dat ze het weekverslag van school nog moest checken. Wat doe je dan? Snel de groente snijden, in een tupperwarebak doen en het alsnog komen brengen. En dan maar hopen dat hij het niet eerder nodig had. 

Schone sokken

De gebeurtenis maakte veel los bij Kara. In alle stress schreef ze een Facebookpost die herkenbaar is voor veel moeders. “Ik vergeet wel eens wat”, bekent Kara. “Mijn kinderen hebben niet altijd schone sokken aan. Gisterenavond hebben we fastfood gegeten. Ik vergeet wel eens te reageren op uitnodigingen voor kinderfeestjes. We hebben nooit geld wanneer we het nodig hebben. Mijn kind heeft soms geen jas bij, in zijn lunchbox tref je overgebleven snoep van Halloween aan, ik teken voor dingen zonder ze te lezen en ik check niet altijd het weekverslag van school.” 

Ik hou van ze

“Maar… ik hou van ze”, vervolgt Kara. “En ik werk zo hard voor mijn kinderen. Ik hoop maar dat ze twintig jaar later niet meer weten dat ik vergeten was de selderij mee te geven. Ik bid dat ze onthouden dat ik elke dag ervoor gevochten heb dat ze een goed leven hebben. Dat ik van ze hou, wat er ook gebeurt.”

Niet zo streng

Andere moeders bedanken Kara voor haar bloedeerlijke post. “Ik probeer zo hard om de perfecte moeder te zijn en het is zo stressvol”, geeft Kaylah toe. Christina sluit zich hierbij aan: “Dit helpt mijzelf te herinneren dat ik niet altijd zo streng voor mezelf moet zijn.” Eerlijkheid duurt het langst. Laura laat weten: “Bedankt voor de moed die je toonde door te zeggen wat we allemaal van de daken willen schreeuwen.” Prima actie dus van Kara. Al denken we niet dat haar kinderen de selderij gaan vergeten nu de post helemaal viral gaat.