Beeld: Kara Lewis Newton
Beeld: Kara Lewis Newton

Kara moet echt even iets kwijt. Ze is geen perfecte moeder, laat ze zien in haar Facebookpost die inmiddels 57.000 keer is gedeeld. Snappen we, bij ons gaat het ook niet altijd even goed.

Om de een of andere reden had Kara's zoon gesneden selderij nodig op school. Daar kwam deze moeder pas achter toen haar zoon al op school was. Toen pas dacht ze eraan dat ze het weekverslag van school nog moest checken. Wat doe je dan? Snel de groente snijden, in een tupperwarebak doen en het alsnog komen brengen. En dan maar hopen dat hij het niet eerder nodig had. 

Schone sokken

De gebeurtenis maakte veel los bij Kara. In alle stress schreef ze een Facebookpost die herkenbaar is voor veel moeders. "Ik vergeet wel eens wat", bekent Kara. "Mijn kinderen hebben niet altijd schone sokken aan. Gisterenavond hebben we fastfood gegeten. Ik vergeet wel eens te reageren op uitnodigingen voor kinderfeestjes. We hebben nooit geld wanneer we het nodig hebben. Mijn kind heeft soms geen jas bij, in zijn lunchbox tref je overgebleven snoep van Halloween aan, ik teken voor dingen zonder ze te lezen en ik check niet altijd het weekverslag van school." 

Ik hou van ze

"Maar... ik hou van ze", vervolgt Kara. "En ik werk zo hard voor mijn kinderen. Ik hoop maar dat ze twintig jaar later niet meer weten dat ik vergeten was de selderij mee te geven. Ik bid dat ze onthouden dat ik elke dag ervoor gevochten heb dat ze een goed leven hebben. Dat ik van ze hou, wat er ook gebeurt."

Niet zo streng

Andere moeders bedanken Kara voor haar bloedeerlijke post. "Ik probeer zo hard om de perfecte moeder te zijn en het is zo stressvol", geeft Kaylah toe. Christina sluit zich hierbij aan: "Dit helpt mijzelf te herinneren dat ik niet altijd zo streng voor mezelf moet zijn." Eerlijkheid duurt het langst. Laura laat weten: "Bedankt voor de moed die je toonde door te zeggen wat we allemaal van de daken willen schreeuwen." Prima actie dus van Kara. Al denken we niet dat haar kinderen de selderij gaan vergeten nu de post helemaal viral gaat.

 

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >