Vijf zomerfavorieten van… Webwoman Anke

25.07.2016 23:04
Beeld: Marc Deurloo Beeld: Marc Deurloo

Elke week op Kekmama.nl vijf dingen die een van ons geweldig vindt. Van zwemmen in de zee tot lekkere wijn. Deze week: Anke Laterveer, web woman van Kek Mama.

Anke is moeder van Jakob (7) en Hannah (bijna 6) en woont met hen in Haarlem. Ze is altijd online, drinkt cola light in plaats van koffie en draagt sneakers onder haar fifties outfits.

1. Fifties jurken

O man, wat hou ik van die jurken. Jarenlang kon ik ze alleen van een afstand bewonderen omdat ik plussize kleding draag, maar sinds ik webwinkel Succubus ontdekt heb, is het hek van de dam. Deze met lippenstiften is mijn huidige lievelings.

2. Lekker lezen 

Het afgelopen jaar heb ik heel hard geschreven aan mijn debuutroman Lefbek en kwam ik dus veel te weinig aan lezen toe, maar nu ligt ie bij de drukker (en in september in de winkel) en kan ik eindelijk weer lezen. Op dit moment lees ik De IJzeren Engel, van Florian Boland, een thriller die zich afspeelt in een psychiatrische inrichting in Haarlem. Vlot en lekker leesbaar en ook nog eens retespannend.

3. De Parade


beeld Joep van Aert

Deze zomervakantie ga ik niet weg, maar als ik op De Parade ben, heb ik een instant vakantiegevoel. De Parade is een rondreizend theaterfestival waar het ook nog eens goed eten en drinken is. Ik ben dit jaar nog niet geweest, maar als De Parade Amsterdam aandoet (12 t/m 28 aug), ga ik zeker. Overdag is er een kinderparade met voorstellingen en leuke doedingen voor kleintjes.

4. Aardbeien

Laten we wel wezen, er is niks lekkerder dan aardbeien. Ik zou nu eigenlijk een fantastisch recept voor een smoothie, fruitsalade of cocktail met aardbeien moeten geven, maar er gaat niets boven gewoon echte, pure aardbeien. Ik doe er zelfs geen suiker of slagroom op. Zonde!

5. Podcasts

Podcasts zijn het beste ooit. Voor iemand als ik die altijd aan het multitasken is, is het helemaal ideaal. In de auto naar de redactie staat er altijd eentje aan. Mijn favoriet op dit moment: The Guilty Feminist Podcast. Twee vrouwelijke comedians en een steeds wisselende gast over feminisme. Elke aflevering is een combinatie van herkenning, keihard lachen en een keer extra nadenken over jezelf. Heel tof. Goede Nederlandse podcastst zijn er trouwens ook. Je vindt er veel op woord.nl.