Moeder verplicht haar 14-jarige dochter te douchen na gymles

25.04.2024 16:14
hond handdoek Beeld: Getty Images

Douchen na de gym, we kennen vrijwel niemand die er een voorstander van is. Hoewel, deze moeder vertelt op Reddit dat ze haar 14-jarige dochter verplicht om te douchen na de gymles. Terwijl haar dochter het vreselijk vindt…

“Ik heb een 14-jarige dochter, Mikaela”, begint de moeder haar verhaal. “Mikaela heeft amper de puberteit bereikt en is minder ontwikkeld dan de meerderheid van haar leeftijdsgenoten, wat volgens mij iets is waar ze zich heel bewust van is. Vorige week ontvingen mijn man en ik een e-mail van Mikaela’s school waarin stond dat, omdat de zomer naderde, het nu voor alle leerlingen verplicht zou zijn om na gym te douchen.

Gemeenschappelijke douches

Ik begrijp de logica; Mikaela gymt voor de lunch en als ze niet doucht, zal ze de rest van de dag bezweet zijn. Wat volgens mij niet hygiënisch is. De school verzocht ons een handdoek en eventueel douchegel mee te geven voor de volgende gymlessen, zodat de leerlingen er klaar voor waren. Toen ik dit tegen Mikaela vertelde, zei ze dat ze zou weigeren te douchen, omdat de douches gemeenschappelijk zijn. Ze zei me dat ze niet naakt wilde zijn in het bijzijn van alle anderen en zich gewoon zou aankleden.

Ik vertelde haar dat ze dit niet kon doen, omdat de school hierop handhaafde. Bovendien vind ik dat het gezond voor haar is om te douchen. Toch vroeg ze me om de school te e-mailen om aan te geven dat ze niet zou meedoen, maar ik weigerde dat te doen.”

Uitgelachen

De moeder vertelt vervolgens dat ze, ondanks de aanhoudende protesten van haar dochter, haar dwong haar douchespullen mee te nemen naar school voor na de gymles. “Ik had het gevoel dat ik het juiste deed’, voegt ze eraan toe. “Maar toen Mikaela thuiskwam, had ze de hele dag gehuild en zei ze dat ze zich in het bijzijn van iedereen had moeten uitkleden om te douchen, en ze had zich nog nooit zo in verlegenheid gebracht had gevoeld. Eén of twee van de meisjes hadden haar ook uitgelachen.

Lees ook: Janey: ‘Zodra mijn vriend onder de douche staat, check ik stiekem de appjes aan zijn ex’

Ik vertelde haar hoezeer het mij speet en dat tienermeisjes vreselijk zijn en dat ze mooi is, maar dat ze om hygiënische redenen nog steeds moet douchen. Ik stelde voor om een ​​badpak mee te nemen om te douchen, maar ze zei dat dit nog meer aandacht op haar zou vestigen. Ze smeekte me om naar school te e-mailen om haar niet te laten douchen, maar ik zei dat ze geen goede reden had om een uitzondering te zijn.”

De moeder is onverbiddelijk en houdt voet bij stuk. “Ze vertelde me dat ze me haatte en heeft de rest van dit weekend nauwelijks met me gesproken. Mijn man vindt dat ik een e-mail moet sturen naar school omdat Mikaela er duidelijk last van heeft, maar ik denk niet dat het erg is, ze komt er uiteindelijk wel overheen, en het is belangrijk om hygiënische redenen.”

Boze reacties

Nadat de moeder het bericht plaatste op Reddit, volgden de reacties al snel en, spoiler, niemand was het met haar eens.

“Jij denkt niet dat het een groot probleem is. Je gekwetste dochter doet dat wel. Wat houdt u eigenlijk tegen om uw kind te ondersteunen in een zeer stressvolle periode in haar leven? Ze nadert het einde van het schooljaar. E-mail de school. Of maak een afspraak met de betrokken docent(en). Maar steun uw kind”, luidt één van de reacties.

Lees ook: Ellen: ‘Wanneer ik écht wilde dat ze bij mij bleven, legde ik de jongens aan een lijntje. En nee, daar schaamde ik me totaal niet voor’

Een ander voegt hieraan toe: “Ik zal nooit begrijpen hoe we onze kinderen behandelen met zo’n gebrek aan fundamenteel respect en waardigheid – stel je voor dat je elke week gedwongen zou worden om je uit te kleden en te douchen in een gemeenschappelijke douche zonder privacy van je collega’s, inclusief de verschrikkelijke Sheila van HR. In deze specifieke situatie is het jouw taak om naar je kind te luisteren en alles te doen wat in je macht ligt om aan haar emotionele behoeften te voldoen, dus de manier waarop je haar afwijst, maakt jou absoluut de klootzak.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.