Janey: ‘Zodra mijn vriend onder de douche staat, check ik stiekem de appjes aan zijn ex’

10.03.2024 17:40
klikte per ongeluk op like Beeld: Getty Images

Janey (34) neust stiekem in de appgeschiedenis van haar vriend zodra ze hoort dat hij onder de douche staat. ‘Berichtjes van zijn collega’s en familie sla ik over, ik ga direct naar die van zijn ex Daphne.’

“Als een junk op zoek naar zijn shot scrol ik door de telefoon van mijn vriend op zoek naar zijn appgeschiedenis. Berichtjes van zijn collega’s en familie sla ik over, ik ga direct naar die van zijn ex Daphne. Razendsnel lees ik erdoorheen. Soms maak ik er screenshots van met mijn iPhone. Vlug, voordat Sandor uit de douche komt en doorheeft dat ik stiekem in zijn telefoon neus.

Nooit genoeg

Sandor en ik hebben pas drie jaar een relatie. We wonen samen en ik ben zwanger van ons eerste kind. Voordat we iets kregen was hij twaalf jaar getrouwd met Daphne. Met haar heeft hij twee kinderen van elf en acht die hij in principe om het weekend heeft, ware het niet dat zijn ex elke week wel weer iets aan het schema verandert. Om gek van te worden. Maar niet alleen dat, ze heeft ook steeds iets te klagen of te zeuren. Vooral over geld. Daphne krijgt alimentatie, maar het is nooit genoeg. Ze verwacht dat Sandor meteen zijn portemonnee trekt zodra ze een kik geeft.

In het begin vertelde Sandor het me nog als ze hem belaagde met berichtjes over ‘nieuwe gymkleding nodig’ of ‘een extra jas’, maar we kregen er steeds ruzie over. Ik vond haar wensen belachelijk. Sandor betaalt meer dan genoeg alimentatie. Als ze meer wil, moet ze zelf gaan werken. Sandor voelt zich enorm schuldig over hun scheiding en vanuit dat gevoel geeft hij veel te snel toe. Dat vertelde ik hem ook. Waarop hij zijn ex weer ging verdedigen en ik nog bozer werd. Daarop besloot Sandor mij niets meer te zeggen. Voortaan loste hij het zelf wel op. Hij wilde geen bonje met mij.

Dat is nu twee jaar geleden. Meestal krijg ik pas op de dag zelf te horen of zijn kinderen wel of niet komen. Niet te doen gewoon. Ook heb ik geen overzicht meer waaraan hij zijn geld uitgeeft. Als ik iets voor onze baby wil kopen of uit eten wil, zegt hij soms: ‘Volgende maand schat, ik zit even krap.’ Dan denk ik dus meteen: Daphne. Om dat zeker te weten, check ik stiekem zijn mobiel.

Lees ook
‘Mijn vrouw weet niet dat ik vroeger in de wietplantjes zat; ze zou me een crimineel vinden’ >

Boven aan de lijst

Als Sandor gaat douchen legt hij standaard zijn broek, portemonnee en telefoon op de stoel in de slaapkamer. Zodra ik het water hoor lopen, sneak ik naar de kamer, doe de deur dicht en scrol door zijn apps. Ik heb altijd direct beet. Daphne appt vaak en staat dus vrij boven aan zijn lijst. Dan weer is ze ‘toevallig’ beroofd van haar portemonnee en heeft ze ‘even tweehonderd euro’ nodig voor boodschappen. Of de kinderen huilen omdat ze als enige niet de nieuwste sneakers dragen. Of Sandor misschien centjes heeft? Ze belooft hem terug te betalen, maar dat gebeurt natuurlijk nooit.

De laatste tijd klaagt ze veel over mij. Dat ze mij te streng vindt voor hun kinderen en ze bang is dat de nieuwe baby straks al zijn tijd opslokt. Daarbij speelt ze flink in op zijn schuldgevoel. Gelukkig merk ik dat Sandor iets meer van zich afbijt, mij verdedigt en haar afpoeiert. Laatst zei hij ook gewoon dat hij het geld niet had en dat ze het maar van zijn zeshonderd euro alimentatie moest betalen. Toen stond ik stiekem te juichen.

Zelf op onderzoek uitgaan

Soms moet ik me inhouden mezelf niet te verraden. Dat de kinderen in de vakantie twee weken komen in plaats van één weet ik al weken voordat hij het vertelt. Of als ze het over die ‘witte heks’ heeft als ze mij bedoelt en ik me moet inhouden hem daar niet op aan te spreken. Sandor zou het absoluut niet waarderen als hij weet wat ik doe. Het is natuurlijk ook best gemeen, hem zo te bespioneren. Maar ik vind dat ik recht heb te weten wat er allemaal besproken wordt, over mij, onze baby en ons leven. Als ik die antwoorden niet meer van Sandor krijg, moet ik wel op eigen onderzoek uitgaan, toch?”

Dit verhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.