‘Moet ik de verliefde schoolvader uit mijn leven bannen?’

31.05.2024 17:22
dilemma verliefde schoolvader Beeld: Shutterstock

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat hulp gebruiken. Elke week vertelt een moeder over haar dilemma.

Idel (38) is gescheiden en moeder van Mila (8) en Sem (6).

“Sinds groep 1 heeft Mila een beste vriendin: Isobel. Haar vader, Bernard, is ook gescheiden. Sinds een jaar slapen de meiden bijna elk weekend bij elkaar. Hartstikke gezellig, maar omdat Mila op een gegeven moment wel erg vaak bij Bernard bivakkeerde, appte ik hem op een avond om te vragen of het wel oké was, en duidelijk te maken dat de kinderen natuurlijk ook altijd bij mij welkom zijn. Daarop ontstond een heel persoonlijke – en eerlijk: door wijn ingegeven – app-conversatie. Niks spannends, maar intiem, en fijn. 

Ongemakkelijk

Ik ben single, maar niet op zoek naar liefde. De vader van Mila duidelijk wel. Na die eerste conversatie, appt hij me meerdere keren per dag. In het begin antwoordde ik hem vriendelijk, maar om hem geen hoop te geven, ben ik daarmee gestopt.

Vorige week was Mila jarig. Bernard bracht Isobel naar het verjaardagsfeest, en uit beleefdheid bood ik hem een wijntje aan. Hij bleef de rest van de middag én avond plakken. Wierp me veelbetekenende blikken toe. Hielp me in de keuken alsof hij mijn partner was. Fijn, als alleenstaande moeder, maar ook een beetje ongemakkelijk. 

Spanningen

Met de moeder van Isobel heb ik ook prima contact. Ook met haar drink ik ook vaak even wat wanneer de kinderen met elkaar afspreken. Zij was de eerste die zei: ‘Je weet dat Bernard verliefd op je is, hè?’ Het zorgt niet voor spanningen tussen ons, want ik wil niks van Bernard. Maar de situatie tussen hem en mij wordt nu wel een beetje lastig.

Ik heb duidelijk gezegd dat ik niet op zoek ben naar een relatie en niks voor hem voel. Ondertussen blijft hij het proberen. Ik wil niet dat dit invloed krijgt op de vriendschap tussen Mila en Isobel, dus alle contact uit de weg gaan lijkt me niet handig. Hoe voorkom ik een gespannen situatie, en houd ik het contact met de vader van mijn dochters beste vriendin tóch werkbaar?”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.