Veel familie en lekker eten: BN’ers delen hun mooiste decembermomenten

01.12.2017 12:25

Of je nu met de hele familie aan de kersttafel zit of het liever klein houdt: de feestdagen zijn voor veel gezinnen onvergetelijk. In GEEF (het online magazine van Het Vergeten Kind) delen bekende Nederlanders die het goede doel een warm hart toedragen, hun mooiste decembermomenten.

Want ook zij beseffen dat een zorgeloze decembermaand niet voor ieder kind is weggelegd. 

 

Kerstlunch

Anouk Smulders: “Op 6 december staat er een groot kruis in mijn agenda, want dan komt de kerstboom binnen”, zegt ze. “Al een jaar of drie organiseer ik een kerstlunch en dan nodig ik een aantal mensen uit die in dat jaar heel belangrijk voor mij zijn geweest. Ik wil deze mensen bedanken of laten weten dat zij er voor mij waren. Niet alleen in leuke tijden, maar ook in minder leuke tijden.” Ook Johnny de Mol vindt het belangrijk om de feestdagen met zijn geliefden door te brengen. “Die maand zijn we met z’n allen bij elkaar.”

 

Lees ook
Viral video: kerstreclame spoort ouders aan vooral tijd met kinderen door te brengen >

 

Familie

Natasja Froger heeft mooie herinneringen aan vroeger: “Mijn vader was kapitein. Als gezin hebben we daarom vaak kerst op zee gevierd. Dat was heel bijzonder.” Samen zijn met kerst is voor haar dan ook het allerbelangrijkste. En dat geldt voor Saar Koningsberger net zo. “Ik ben heel close met mijn familie. Met kerst gaan we alle dagen lekker eten. Veel eten. Ik ben stiekem een echte vreetzak. Volgend jaar lijkt het mij helemaal fijn als mijn kleine dreumes erbij is.”

 

‘Dromen van de toekomst’

Wel realiseren ze zich allemaal dat niet iedereen in een veilig en warm nest opgroeit. Angela Schijf: “100.000 (!) kinderen in Nederland hebben geen stabiel thuis. Ze worden bijvoorbeeld verwaarloosd of mishandeld. Als ambassadeur van Het Vergeten Kind is mijn wens dat zo veel mogelijk vergeten kinderen deze decembermaand onbezorgd lachen, fanatiek spelletjes spelen of gewoon gek doen omdat ze daar zin in hebben. Dat ze het verleden even aan de kant zetten en dromen van de toekomst.”

GEEF. staat boordevol tips en ideeën voor de komende feestweken. Wil je Het Vergeten Kind steunen? Ga dan naar hetvergetenkind.nl.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >