Of je nu met de hele familie aan de kersttafel zit of het liever klein houdt: de feestdagen zijn voor veel gezinnen onvergetelijk. In GEEF (het online magazine van Het Vergeten Kind) delen bekende Nederlanders die het goede doel een warm hart toedragen, hun mooiste decembermomenten.

Want ook zij beseffen dat een zorgeloze decembermaand niet voor ieder kind is weggelegd. 

 

Kerstlunch

Anouk Smulders: "Op 6 december staat er een groot kruis in mijn agenda, want dan komt de kerstboom binnen", zegt ze. "Al een jaar of drie organiseer ik een kerstlunch en dan nodig ik een aantal mensen uit die in dat jaar heel belangrijk voor mij zijn geweest. Ik wil deze mensen bedanken of laten weten dat zij er voor mij waren. Niet alleen in leuke tijden, maar ook in minder leuke tijden." Ook Johnny de Mol vindt het belangrijk om de feestdagen met zijn geliefden door te brengen. "Die maand zijn we met z'n allen bij elkaar."

 

Lees ook
Viral video: kerstreclame spoort ouders aan vooral tijd met kinderen door te brengen >

 

Familie

Natasja Froger heeft mooie herinneringen aan vroeger: "Mijn vader was kapitein. Als gezin hebben we daarom vaak kerst op zee gevierd. Dat was heel bijzonder." Samen zijn met kerst is voor haar dan ook het allerbelangrijkste. En dat geldt voor Saar Koningsberger net zo. "Ik ben heel close met mijn familie. Met kerst gaan we alle dagen lekker eten. Veel eten. Ik ben stiekem een echte vreetzak. Volgend jaar lijkt het mij helemaal fijn als mijn kleine dreumes erbij is."

 

'Dromen van de toekomst'

Wel realiseren ze zich allemaal dat niet iedereen in een veilig en warm nest opgroeit. Angela Schijf: "100.000 (!) kinderen in Nederland hebben geen stabiel thuis. Ze worden bijvoorbeeld verwaarloosd of mishandeld. Als ambassadeur van Het Vergeten Kind is mijn wens dat zo veel mogelijk vergeten kinderen deze decembermaand onbezorgd lachen, fanatiek spelletjes spelen of gewoon gek doen omdat ze daar zin in hebben. Dat ze het verleden even aan de kant zetten en dromen van de toekomst."

GEEF. staat boordevol tips en ideeën voor de komende feestweken. Wil je Het Vergeten Kind steunen? Ga dan naar hetvergetenkind.nl.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >