Vader van transgender vertelt emotioneel: ‘Mijn dochter lachte nooit’

06.04.2021 14:05
vader_van_transgender

Het parlement van de Amerikaanse staat Missouri wilde vorige maand een voorstel goedkeuren dat transgender jongeren verbiedt deel te nemen aan sportwedstrijden.

Brandon Boulware, advocaat en vader van een transgender, stak hier met een emotioneel pleidooi ’n stokje voor.

 

Beschermen

Zijn dochter, die werd geboren als jongen, mocht niet met meisjesspeelgoed spelen en geen meisjeskleding aan: haar ouders wilden haar beschermen tegen pesters en lastige vragen. Hierdoor voelde het meisje zich diep ongelukkig. “Ze had geen zelfvertrouwen en geen vrienden”, aldus Brandon. “Ik had een kind dat nooit lachte.”

 

Lees ook
Trotse moeder deelt hoe haar zoon uit de kast kwam als transgender >

 

Jeugd

De knop ging om toen Brandons dochter op een dag vroeg of ze wél buiten mocht spelen als ze jongenskleren droeg. “Ze stelde goed gedrag gelijk aan zich voordoen als iemand anders, en ik had haar geleerd om iemand te zijn die ze niet was. Vanaf dat moment zijn mijn vrouw en ik gestopt met de persoonlijkheid van onze dochter te beknotten.” Met succes, want het meisje bloeide meteen op. “Ik heb nu een zelfverzekerde, glimlachende, gelukkige dochter. Daarom vraag ik u: neem dit niet van haar of van de ontelbare anderen in deze situatie af. Laat ze hun jeugd hebben. Laat ze zijn wie ze zijn.”

 

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >