Dat vinden jullie van vaccinatieplicht: ‘Breng mijn kinderen niet in gevaar met jouw middeleeuwse beweringen’

21.03.2024 14:04
minder-ouders-kind-vaccineren

Al vier baby’s zijn dit jaar gestorven aan kinkhoest, terwijl in Eindhoven minstens veertien kinderen zijn getroffen door de mazelen. Er wordt voorzichtig gesproken over een vaccinatieplicht onder kinderen die naar de opvang gaan.

Wij plaatsten de stelling: ‘Er moet een vaccinatieplicht voor kinderen op de opvang komen als de vaccinatiegraad te laag is’ en daar kwamen heel, heel veel reacties op. Een greep;

Irene schrikt van alle mensen die anti-vaccineren zijn. “De meesten roepen redenen die niet gefundeerd zijn. En het jammere is, dat pas als hun ongevaccineerde kind iets overkomt door een ziekte die eerst bijna uitgestorven was, ze dan pas tot inkeer komen. Ze zouden eens een dagje mee moeten lopen op de kinderafdeling van het ziekenhuis waar kindjes liggen die ernstig ziek zijn doordat ze niet gevaccineerd waren. Het is echt te verdrietig voor woorden.”

Daphne: “Vaccineren doe je niet enkel om je eigen kind te beschermen maar ook de kinderen die door hun eigen gezondheidsproblemen geen vaccins mogen krijgen dus EENS (met uitzondering van kinderen die door gezondheidsproblemen geen vaccinaties mogen).”

Melody: “Ik mag hopen dat ongevaccineerden kindjes geweigerd worden op het kinderdagverblijf. Dáár ben ik voor!!! Verder ben ik absoluut voorstander van leven en laten leven, maar breng MIJN kinderen niet in gevaar door JOUW middeleeuwse beweringen.”

Esther: “Ik dacht dat we geleerd hadden van die corona-vaccinatie polarisatie maar helaas…”

Priscilla: “Dit gaat mij te ver. Vaccinatieplicht… Je kan twee kanten op denken, of je houdt je kind die niet volledig geënt is thuis of een kind die niet geënt is niet welkom. Maar mensen verplichten te enten, gaat mij wel beetje té ver. Je moet toch de vrijheid hebben een keus te maken?”

Rianne: “Al deze reacties.. doet mijn (kinder) verpleegkundig en moeder hart echt pijn.. Laat je alsjeblieft goed voorlichten voor je iets wel of niet doet. En niet via Google of Insta/Facebook/TikTok of welk sociale medium dan ook. Overleg met je huisarts als je twijfelt. Overigens ben ik het niet eens met deze stelling.”

Ines: “Een hond mag toch ook niet naar de kennel zonder vaccinatie voor kennelhoest. Je brengt je kind weg, dus heb je te handelen naar een algemeen belang. Dus vaccineren of thuis houden en consequent zijn met je keuze.”

Petra: “Waarom geen aparte opvang/school voor gevaccineerde kinderen en ongevaccineerde kinderen? Zo te zien genoeg animo voor beiden kanten.”

Maxim: “Misschien eens wat meer informatie delen en zelf op onderzoek uit gaan in plaats van alles klakkeloos over te nemen onder thetmom: ze doen t al jaren en wij leven ook nog. Misschien eens de vaccinatieschade delen in plaats van alleen maar de ongevaccineerde overal de schuld van te geven.”

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.