‘Tijdens onze vakantie in Thailand besloten we er een wereldreis te maken’

25.07.2018 07:56
vakantie wereldreis er van maken Beeld: Unsplash

Dobberend op zee kun je zomaar een beslissing nemen die je hele leven overhoop gooit.

Bernadette (40), twee zoons van 9 en 11, en haar man besloten in Thailand er een wereldreis van te maken.

“Het was de laatste dag van de vakantie, drie jaar geleden. Onze jongetjes speelden in de branding van Koh Tao. De zon ging onder en ik lag in de armen van mijn man. Werk en huishouden leken ver van ons verwijderd – als ultiem geluk bestaat, was dit het. ‘We kunnen ook gewoon niet teruggaan’, zei ik. Mijn man zweeg. Zo gek was het idee eigenlijk niet. Het ging goed met ons. We hadden genoeg geld op de bank, ik werkte freelance, mijn man runde met zijn compagnon een goedlopend bedrijf. De jongens waren oud genoeg om een wereldreis bewust te beleven, en jong genoeg om nog mee te willen.
 

Wereldreis

‘Dan beginnen we in Brazilië’, doorbrak mijn man de stilte. ‘Door naar Argentinië’, vulde ik aan. Voor we het wisten waren we de reis aan het uitstippelen. We besloten de kinderen eerst nog niet te betrekken in ons plan. We moesten eerst kijken of het haalbaar was. Met de zaak van mijn man, met school. Dat laatste bleek geen probleem: we zouden huiswerk meekrijgen en eens per week contact hebben met de leerkrachten. De compagnon van mijn man kon de boel zolang wel in zijn eentje draaien.
 

Lees ook
Zo geef je je kinderen les tijdens een wereldreis >

 

‘Als gezin zijn we hechter dan ooit’

Na zes weken rekenen en regelen stapten we in het vliegtuig, om pas negen maanden later weer terug te keren. We hebben heimwee gehad, ruziegemaakt, bestemmingen gekozen die tegenvielen, maar bovenal hebben we ontelbaar veel prachtige momenten beleefd. De kinderen zijn enorm gegroeid door die reis. Als gezin zijn we hechter dan ooit. Dat gaat vanzelf als je alleen maar op elkaar bent aangewezen.”
 

 

Dit verhaal is er één van een interviewserie in het Kek Mama Zomerboek 2018.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >