vakantie wereldreis er van maken
Beeld: Unsplash

Dobberend op zee kun je zomaar een beslissing nemen die je hele leven overhoop gooit.

Bernadette (40), twee zoons van 9 en 11, en haar man besloten in Thailand er een wereldreis van te maken.

“Het was de laatste dag van de vakantie, drie jaar geleden. Onze jongetjes speelden in de branding van Koh Tao. De zon ging onder en ik lag in de armen van mijn man. Werk en huishouden leken ver van ons verwijderd – als ultiem geluk bestaat, was dit het. ‘We kunnen ook gewoon niet teruggaan’, zei ik. Mijn man zweeg. Zo gek was het idee eigenlijk niet. Het ging goed met ons. We hadden genoeg geld op de bank, ik werkte freelance, mijn man runde met zijn compagnon een goedlopend bedrijf. De jongens waren oud genoeg om een wereldreis bewust te beleven, en jong genoeg om nog mee te willen.
 

Wereldreis

‘Dan beginnen we in Brazilië’, doorbrak mijn man de stilte. ‘Door naar Argentinië’, vulde ik aan. Voor we het wisten waren we de reis aan het uitstippelen. We besloten de kinderen eerst nog niet te betrekken in ons plan. We moesten eerst kijken of het haalbaar was. Met de zaak van mijn man, met school. Dat laatste bleek geen probleem: we zouden huiswerk meekrijgen en eens per week contact hebben met de leerkrachten. De compagnon van mijn man kon de boel zolang wel in zijn eentje draaien.
 

Lees ook
Zo geef je je kinderen les tijdens een wereldreis >

 

'Als gezin zijn we hechter dan ooit'

Na zes weken rekenen en regelen stapten we in het vliegtuig, om pas negen maanden later weer terug te keren. We hebben heimwee gehad, ruziegemaakt, bestemmingen gekozen die tegenvielen, maar bovenal hebben we ontelbaar veel prachtige momenten beleefd. De kinderen zijn enorm gegroeid door die reis. Als gezin zijn we hechter dan ooit. Dat gaat vanzelf als je alleen maar op elkaar bent aangewezen.”
 

Dit verhaal is er één van een interviewserie in het Kek Mama Zomerboek 2018.

 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >