‘Ik speel niet met mijn kinderen, maar dat maakt mij geen slechte moeder’

27.01.2024 16:24
ik-speel-niet-met-mijn-kinderen

Mandi geeft het eerlijk toe: ze is niet goed in spelen met haar kinderen. En hoewel haar dat jarenlang onzeker maakte, weet ze nu dat ze hierdoor geen slechte moeder is.

‘Want ik schitter met andere dingen’, schrijft ze op Momtastic.

‘Ik genoot er niet van’

Toen Mandi’s kinderen nog baby waren, was ze helemaal in haar element – dat zorgen, knuffelen, baden en voeden: ze vond het geweldig. Maar nu ze ouder zijn en de behoefte krijgen om te spelen, merkt ze dat ze daar geen plezier aan beleeft: “Op de grond zitten met speelgoed voelt voor mij als een hele onderneming. Ik geniet er gewoon niet van.”

Lees ook: ‘De oppas had stiekem geld uit onze spaarpotten gestolen’

Schuldgevoel

Lange tijd dacht Mandi dat ze hierdoor een slechte moeder was. Maar nu, jaren later, weet ze dat dit onzin is. “Ik vind het geweldig om samen met mijn kinderen de natuur te verkennen”, legt ze uit. “Ook vind ik het heerlijk om te koken en mijn kinderen hierbij te betrekken.” Tekenen, schilderen of naar de bibliotheek gaan, ook daar is Mandi dol op. “En mijn man? die doet ‘het zware werk’ en rolt met onze kinderen over de grond als het moet. Dus ik laat mijn schuldgevoel los en geef mezelf in plaats daarvan een schouderklopje. Omdat mijn kinderen alle liefde en aandacht krijgen die ze nodig hebben.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.