Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: drukke sukkel.

 

“Ik ben er al drie nachten achter elkaar uit geweest,” zeg ik. Mark: “Maar ik heb deze week al vier keer gekookt.” Ik: “Gister heb ik ook nog een berg was gevouwen.” Mark: “Weet je wel hoeveel vaker ik boodschappen doe?”

Kinderachtig zitten we tegen elkaar op te bieden. We vinden allebei oprecht dat we het allermeeste doen in huis. En dat we daar véél te weinig credits voor krijgen. Op goede dagen zitten we samen te grinniken om ons sneue gedrag. Op slechte dagen zijn we serieus bloedig geïrriteerd.

Compliment

Een jaar geleden is dit. Inmiddels hebben we een andere tactiek: bij de eerste tekenen van ik-voel-me-miskend-chagrijn vragen we een compliment. Klinkt idioot, maar het werkt. Dus zei ik zondagochtend: “Kun je even dankjewel zeggen omdat je vanochtend drie (ja, echt DRIE!) uur langer kon slapen omdat ik om half zes met de jongetjes ben opgestaan?” Het afgedwongen “Heel fijn schatje, dankjewel!” (en dat we erom kunnen lachen) helpt dan toch.

Druk met Starsky and Hutch en door de grachten varen

In een nog kinderloos tijdperk hoorde ik van een collega dat ze geheel vrijwillig een uur vroeger opstond om in alle rust bij een kop koffie de krant te lezen voordat haar twee kinderen wakker werden. Ze zag mijn ongeloof en grijnsde: “Jaaaa, en jij denkt nu dat je het druk hebt hè?” Zeg dat. Een fulltime baan, languit Starsky and Hutch kijken en tot diep in de nacht door de grachten varen met vrienden. Beredruk vond ik het.

Drukke sukkel

Gisteren vertelden we elkaar bij het avondeten wat we die dag hadden gedaan. Mark had een presentatie voorbereid, Toon riep “Aya, Aya!” (hij had gezandbakt met onze lieve oppas Azza) en ik somde opgewekt een rijtje acties op dat ik zelf niet bijzonder heftig vond. Ko: “Poehee, wat heb jij een drukke dag gehad. Ik heb vandaag alleen maar getekend en geknutseld.” Zonder dat ik het in de gaten heb gehad, ben ik een drukke sukkel geworden. En dan sta ik nog niet eens een uur vroeger op om de krant te lezen.

SARA

Hoofdredacteur Sara van Gorp (42) woont samen met Mark en zoons Ko (6) en Toon (2).

#ZonZeeStress? Kek Mama lezen helpt. Neem nu een abonnement met superkorting: 3 nummers voor € 9,95 

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >