Samen op vakantie: ‘Mijn beste vriendin kwam amper van de hotelkamer af’

12.10.2023 13:34
vriendin samen vakantie hotelkamer Beeld: Getty Images

Heb je eindelijk weer al vanouds een vakantie met je beste vriendin geboekt, komt je bestie met geen mogelijkheid van haar hotelkamer af.

Lucie (29), moeder van Loet (5):

“Met Anna heb ik vijf verschillende continenten ­bezocht. ­Backpackend, voor een appel en ei en in ­duistere ­hostels waar je de badkamer met veertien ­anderen moest delen.

Toen we relaties en kinderen kregen stopten onze ­gezamenlijke ­reizen, maar nu onze beider zonen wat groter waren, wilden we weer een keer samen op vakantie. Dit keer met onze ­gezinnen én in een luxere ­accommodatie: een week all-inclusive naar Griekenland. Leek me echt ­superleuk. Ik ken niemand met wie het beter wijntjes ­drinken is dan met Anna.

Lees ook – ‘Een vakantie met vriendinnen, ik begin er niet meer aan’ >

De enge buitenwereld

We boekten een lekker hotel met een poolbar én ­allemaal ­pierenbadjes. Top. Tenminste, zo leek het vooraf. In de praktijk heb ik ­weinig cocktails ­ge­dronken met mijn vriendin, want Anna kwam amper van de ­hotelkamer af.

“Papa mocht best naar beneden, maar mama moest bij hem blijven”

Haar zoon Chris weigerde één stap buiten de kamer te doen, hij vond het maar eng allemaal. Hij bleef liever in bed filmpjes ­kijken op de iPad. Blijkbaar had hij zo’n sterke wil, dat zijn moeder hem erin volgde. Papa mocht best naar beneden, maar mama moest bij hem blijven.

Uiteindelijk hebben we acht dagen hangend aan het zwembad doorgebracht, met Anna’s ­echt­genoot aan onze zijde. Ondertussen bingete Anna alle ­afleveringen van Paw patrol op de hotelkamer.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.