Rens Kroes kreeg vorig jaar een miskraam: ‘Het voelde al een tijdje niet goed’

25.08.2020 13:36
rens_kroes_zwanger

Influencer Rens Kroes (33) is nu in blijde verwachting van haar eerste kind, maar vorig jaar verloor ze na negen weken zwangerschap een tweeling.

In Grazia vertelt de zus van Doutzen Kroes openhartig over dit verlies.

 

‘Nog geen echo’

“Ik dacht: wat mooi, wat bijzonder, ik mag een zieltje in me dragen”, aldus Rens. “Het voelde al een tijdje niet goed, en toen verloor ik dus eerst het ene kindje en vlak daarna het tweede. Ja, het bleek een tweeling te zijn. Ik had nog geen echo gehad – daar waren we nogal laat mee.” Al was ze daar achteraf toch wel blij mee. “Stel dat ze daarop zagen dat de hartjes niet meer klopten, dan had ik misschien misoprostol (tabletten om de miskraam op te wekken – red.) moeten nemen of een curettage moeten ondergaan.”

 

Lees ook
‘Een miskraam met zes of met twintig weken? Het is net zo erg’ >

 

Praten

Rens wil haar miskraam bespreekbaar maken door dit verhaal te vertellen: “Ik hoor zo veel om me heen dat vrouwen dit ook hebben meegemaakt. Als ik er open over praat, reageert er vaak iemand met: ‘oh ja, ik had ook een miskraam’, terwijl we het vaak niet van elkaar weten. Het is zo belangrijk om het er samen over te kunnen hebben en te weten dat het oké is. Hopelijk kan ik door zelf over mijn miskraam te vertellen ervoor zorgen dat het wat ‘normaler’ wordt.”

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >