Prachtige fotoserie: meisjes over hun toekomstdromen

13.05.2019 18:31
meisjes kiezen wat ze willen worden Beeld: FB/HMPStudios

Astronaut, prinses of voetballer: vaak weten kinderen al precies wat ze later willen worden. Toen haar dochter kritiek kreeg op haar toekomstdromen, besloot moeder en fotograaf Heather Mitchell een fotoserie te maken over dat onderwerp. Het resultaat is verbluffend.  

Heather heeft twee dochters van 8 en 15 jaar oud. Tijdens een sportevenement kreeg ze van een andere moeder te horen dat haar jongste dochter niet atletisch was, omdat ze echt een meisje-meisje was. ‘Onzin’, zegt Heather. ‘Ik kon die nacht niet slapen, haar opmerking frustreerde me enorm. Mijn dochter is pas 8 jaar oud en krijgt nu al een label op: ze is te mooi en meisjesachtig voor een sportcarrière. Maar waarom zou ze in hemelsnaam moeten kiezen?’

Het bracht Heather, die fotograaf is, op het idee om een fotoserie te maken over meisjes en hun toekomstdromen. Ze fotografeerde haar dochter in haar studio, samen met een paar andere meisjes. De serie plaatste ze op Facebook met als titel: ‘Omdat je alles kunt worden’:

 

 

 

 

Lees ook:
Fotoserie: mama, ik lijk steeds meer op jou >

 

 

Geen labels

Zelf beoefende Heather als kind elke sport op school en droeg bij elke wedstrijd lippenstift. ‘Vrouwen moeten alles kunnen zijn wat ze willen zijn. We hebben geen labels nodig die ons vertellen dat we zus of zo moeten zijn. We kunnen zelf beslissen wat we gaan worden en onderweg honderd keer van gedachten veranderen.’

Haar foto’s zorgden voor veel bewondering – tientallen ouders vroegen of zij dat soort beelden ook van hun dochters wilde maken. Wij snappen wel waarom, want niet alleen de foto’s zijn schitterend, ook de boodschap achter haar beelden: kracht en schoonheid gaan hand in hand. 

 

 

Bron: FB/HMPStudios

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >