snelle en betrouwbare zwangerschapstesten
Beeld: Shutterstock

Als je een kinderwens hebt, kun je natuurlijk niet wachten om een zwangerschapstest te doen. Met één van deze testen krijg je snel antwoord: is het over negen maanden tijd voor beschuit met muisjes?

Clearblue Snelle Detectie

snelle-betrouwbare-zwangerschapstesten

Article continues after the ad

Met deze test heb je al binnen één minuut het antwoord: je bent zwanger, of niet. De uitslag lees je eenvoudig af op het staafje, waarvan het uiteinde van kleur verandert zodra je erover heen hebt geplast. Een plusteken is bingo, een minteken betekent dat je nog niet zwanger bent.

Je koopt de test hier.

 

Sensitest

snelle-betrouwbare-zwangerschapstesten

Een extra vroege zwangerschapstest die je al kunt doen vanaf 6 dagen vóórdat je overtijd bent.

Houd er wel rekening mee dat het hCG-hormoon (dat wordt aangemaakt als je zwanger bent) misschien nog niet voldoende in je lichaam aanwezig is, waardoor het kan zijn dat de test negatief is, terwijl je wel al zwanger bent. Er zitten meerdere tests in de verpakking; houd er dus één over, om te testen op de dag dat je overtijd bent: dan weet je het helemaal zeker.

Je koopt de extra vroege test hier.

 

Lees ook:
Dít is het beste moment om een zwangerschapstest te doen >

 

Clearblue Digital

 

snelle-betrouwbare-zwangerschapstesten

 

Geen gedoe met streepjes (zie je nou wel wat, of niet?) – deze test van Clearblue geeft heel duidelijk aan: Zwanger of Niet Zwanger. Wel zo handig, als je van de zenuwen met trillende handen op het toilet zit. Is de uitslag positief, dan zie je ook meteen hoeveel weken je al zwanger bent.

Hier koop je ‘m.

 

Telano

snelle-betrouwbare-zwangerschapstesten

Deze test kun je vier dagen vóór je verwachte menstruatie doen en is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Je vangt je urine op in een schoon en droog bakje, dompelt daar de dipstick in en na een aantal minuten is de uitslag af te lezen.

Bestel ‘m hier.

 

Test-Point 

snelle-betrouwbare-zwangerschapstesten

Een cassette-test: ook hierbij vang je je urine op in een potje, waarna je het met een pipetje op een cassette aanbrengt. Een positief resultaat (twee streepjes) is al na één minuut af te lezen.

Je koopt ‘m hier.

 

 

Op de hoogte blijven van leuke én handige weetjes tijdens je zwangerschap?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >