Pinksterweekend 2020: dit kun je allemaal doen

29.05.2020 12:19
pinksteren pinksterweekend te doen Beeld: Shutterstock

Net als Pasen en Bevrijdingsdag is ook Pinksteren dit jaar anders dan we gewend zijn. Op zondag 31 mei en maandag 1 juni kun je er niet uitgebreid op uit, maar wat dan wel? Wij verzamelden een paar fijne tips voor je.

Ga naar het Global Film Festival

Door corona kunnen wereldwijd geen filmfestivals plaatsvinden, maar daar is iets op bedacht: vanaf 29 mei vindt online het tiendaagse festival We Are One plaats.

Films van twintig deelnemende filmfestivals, zoals Venetië en Cannes, zijn via YouTube te bekijken. Gratis en zonder reclame – in ruil kun je een donatie doen aan de Wereldgezondheidsorganisatie.

Het festival loopt tot en met 7 juni en hier is te volgen.
 

Duik in de wereld van techniek

Bouw je eigen knikkerbaan of maak een boot die blijft drijven. En wat dacht je van een zonne-tattoo op hout, met hulp van zonnestralen? Deze en nog veel meer technische snufjes leer je van de boswachters van Staatsbosbeheer. Je vindt de opdrachten hier.
 

Lees ook:
5x lekkere dingen om te bakken nu je binnen zit >

 

Volg het Sprookjesfestival 

Op eerste en tweede pinksterdag kun je digitaal meegenieten in de Sprookjestuinen van Drenthe. Prinses Sprakeloos houdt een toespraak, je kunt filmpjes bekijken van de theatermakers en luisteren naar de Zingende Zeemeerminnen.

En daarna lekker zelf aan de slag: los puzzels op en teken jezelf in een sprookjeskostuum, waarbij je kans maakt op mooie prijzen.

Het volledige programma vind je hier.
 

Doe mee aan de Dag van het Kasteel

Op 1 juni vindt de Dag van het Kasteel plaats. De kastelen bezoeken zit er helaas niet in, maar je kunt wel online een kijkje nemen. Ga voor een 360 graden tour door Kasteel de Keverberg en luister naar de verhalen rondom het thema van dit jaar: Bezet & Bevrijd: kastelen en buitenplaatsen in 1940-’45.

Nog leuker is een rondje fietsen langs kastelen, bijvoorbeeld één van deze routes.

 

Knutsel met hulp van de natuur

Ben je van plan lekker thuis te blijven en te genieten van het mooie weer? Check dan deze spelletjes die je gewoon in de tuin of het park kunt doen.

Ook leuk is een middag je knutselen waarbij je spullen uit de natuur gebruikt. Maak bijvoorbeeld een bloemenarmband met hulp van een toiletrol en dubbelzijdig tape of knutsel een vlinderbar om vlinders naar je tuin te lokken. Nog meer leuke natuuropdrachten vind je hier