Papa blundert nog even verder: ‘Hij rolde zo van de commode’

13.07.2023 13:39
hilarische foto's vaders ging even fout Beeld: Getty Images

We doen allemaal wel eens iets doms of aparts als het op onze kinderen aankomt. Later kunnen we er om lachen, maar op het moment is het niet altijd een dijenkletser. Dit keer de eer aan wat vaders om te biechten bij Kek Mama.

Rob (35), vader van Rik (4) en Simon (2):

“Het stond me ergens nog wel bij dat je nooit bij een commode weg moet lopen als je baby erop ligt. Maar ook met die leeftijd? Rik was nog geen vier maanden toen hij eraf rolde. Er kwam in de boekjes niets voor over zo vroeg al leren rollen. Gelukkig stond de bovenste lade van de commode open en kwam hij op een stapel rompertjes terecht. Ik voelde me echt een slechte vader.”

Hetzelfde pakje

Samuel (32) is vader van Loa (1):

“Heel vaak haalt mijn vriendin Loa op bij het kinderdagverblijf. Dat komt zo uit met onze werkschema’s. Toen Loa 4 maanden was, moest ik haar een keer ophalen. Ik heb nog even met haar op mijn arm met de leidster staan praten en toen zijn we naar huis gegaan. Eenmaal daar kreeg haar moeder zichtbaar de schrik van haar leven, toen ze in de Maxi-Cosi keek. Ik had namelijk de verkeerde baby mee naar huis genomen. En om het nog erger te maken: het was een jongetje. Blijkbaar hadden die twee hetzelfde pakje aan. Ter verdediging: de leidster had het ook niet gemerkt!”

Lees ook – Heerlijke papa-blunders: “Ik heb de afkeurende blikken in de speeltuin maar genegeerd”

Oma’s tuintje

Dirk-Jan (42) is vader van Abel (5) en Nora (3):

“Op maandag past mijn moeder altijd op. De kinderen doen daar echt veel leuke dingen. Zo hebben ze samen een moestuintje aangelegd. Mijn moeder stuurde nog wat foto’s van de happening via de app. We stonden nog even wat te kletsen in de tuin toen ik de kinderen kwam ophalen. Zonder na te denken bukte ik en trok ik wat onkruid uit de grond. Bleken dat precies de verpotte bloemetjes van de kinderen te zijn. Ik heb Nora nog nooit zo hard horen huilen.”

Let op het piepje

Rien (38) is vader van Sientje (3) en de tweede is op komst:

“Toen Sientje nog een baby was, heb ik haar een keer uit irritatie – ze huilde heel veel – iets te snel met Maxi-Cosi en al achterin de auto gezet. Normaliter klinkt er een klik als de drager goed vast zit, maar daar heb ik niet op gelet. Ik was nog niet de straat uit of ik moest onverwacht remmen… en toen schoof Sientje met Maxi-Cosi en al naar de andere kant van de auto. Ik kreeg een hartverzakking en heb wel duizend keer huilend sorry gezegd. Gelukkig was er weinig aan de hand. Leuk detail: ze was ineens weer vrolijk.”