Oranjes op de foto

08.07.2016 20:58
Foto: ANP Foto: ANP

Even leek de jaarlijkse fotosessie van de koning en zijn gezin niet door te gaan. Vorige week liep koningin Máxima namelijk een hersenschudding op bij een val en prinses Amalia verstuikte haar enkel. Maar gisterenmiddag was het hele Oranjegezin toch bij elkaar voor het maken van de familieportretten.

Ondanks het rustadvies voor koningin Máxima en het verband en de krukken van prinses Amalia staat iedereen stralend op de foto. Koning Willem- Alexander had zelfs nog even de tijd om de fysieke ellende in zijn gezin toe te lichten. Over zijn dochter was hij erg nuchter: “Het is maar een schoolmeisje met een verstuikte enkel. Ik ben blij dat ik niet al die aandacht had toen ik jong was. Zij moeten wel gewoon kunnen opgroeien.” Over zijn vrouw zei Willem-Alexander zorgzaam: “Ik weet hoe energiek mijn vrouw is, dus ik ga zorgen dat ze een beetje tot rust komt.”
 

Op de foto gaan vindt geen van de prinsessen een probleem. Ze kiezen zelfs zelf hun jurken uit volgens hun vader. En hoewel alle prinsessen mooi op de foto staan, is deze foto van prinses Alexia toch wel onze lievelings.

Bron: ANP/De Gelderlander