Oppas verdwenen op verjaardagsfeest: ‘Ze stond in het achterommetje te tongen’

29.10.2022 12:01
blunders van vaders

Een feestvarken dat totaal geen zin heeft in het feestje of de oppas die ineens pleite is, het zal je maar gebeuren wanneer je zorgvuldig een knalfeest in elkaar hebt gedokterd.

Sabine (40): “Sinds mijn scheiding, drie jaar geleden, heb ik twee dagen per week een oppas aan huis. Ideaal. Ze woont een paar deuren verderop, dus wanneer ik in het weekend een keer de stad in wil, kan ze ook altijd komen. Mijn dochters van tien en acht zijn dol op haar. Het leek dus een geweldig plan toen ze voorstelde te helpen op het tienjarige verjaardagsfeest van mijn oudste.

Eventjes afgeleid

De boodschappen liet ik bezorgen, de aankleding verzorgde ik zelf; het enige wat de oppas hoefde te doen was alle kinderen in de gaten houden terwijl ik een slordige veertig volwassenen entertainde. Aan het eind van de middag werden de kinderen toch wat dreinerig. ‘Waar is de oppas eigenlijk?’ vroeg ik. Ze bleek al een uur verdwenen.

“Ze bleek al een uur verdwenen”

Toen ik de tuindeur naar het achterommetje opende om poolshoogte te nemen, stond ze – fles wodka in de hand – te tongen met de buurjongen. Ik heb haar vriendelijk naar huis gestuurd en werk sindsdien twee dagen per week vanuit huis.”

Lees ook – Misgelopen feestjes: ‘Op zijn verjaardag besloot ik bij hem weg te gaan’ >

Roomservice

Sam (32): “Mijn zoon (7) houdt niet zo van grote gezelschappen en drukte. Maar omdat ik dacht dat familie toch iets anders is, organiseerde ik een kleine borrel voor het afzwemmen voor zijn A-diploma. Dat oma voor de deur stond, kon hij nog wel waarderen. Maar toen alle ooms en tantes plus neefjes en nichtjes ook nog verschenen, dook hij onder in zijn kamer. Hij was er met geen stok uit te krijgen, dus hebben we de frietjes maar als roomservice bezorgd.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.